La Liga

Nagy ajándékot kaphat a Barcelona karácsonyra - a Real Madrid kárára

A két csapat december 23-án találkozik egymással, amely döntő lehet a bajnoki cím szempontjából is.

Fotó: Archív

December 23-án találkozik egymással Madridban a Real és a Barcelona. Talán nem túlzás kijelenteni, hogy amennyiben a Blancók nem tudják addig csökkenteni nyolcpontos hátrányukat a katalánokkal szemben, azon a találkozón gyakorlatilag bajnokok lehetnek Messiék egy győzelemmel. Ha nem lenne elég a tét súlya Zidane-éknak, most kaptak egy újabb rossz hírt.

   
Leganes Döntetlen Barcelona
10.00 5.50 1.25

A Barcelona csapatának orvosa szerint ugyanis az idény elején súlyos sérülést szenvedő Ousamen Dembélé valószínűleg bevethető lesz a Real Madrid ellen, amely jelentősen megkönnyítené Ernesto Valverde dolgát.

Mint ismert, a francia válogatott támadó remekül kezdte az idényt a katalánoknál, ám mindössze három mérkőzés után lábsérülés miatt a partvonalon túlra kényszerült.

"Sokkal jobban halad a felépülése, mint arra számítottunk. Nem tudunk semmit garantálni, de ha így halad a rehabilitáció, bizony ott lehet a Real Madrid elleni bajnoki találkozón" - nyilatkozta Sakari Orava.

Dembélé a nyáron érkezett Barcelonába, nem titkoltan azért, hogy a Párizsba szerződő Neymart pótolja. Korai sérülése miatt azonban Valverdének is váltania kellett, így a jól megszokott 4-3-3-as felállást 4-4-2-re cserélte. Az egyébként biztos, hogy kell is Katalóniába a támadó potenciál, hiszen a Barca góltermése elmarad az elmúlt években látottaktól, idén elsősorban a védekezése erős a gránátvörös-kékeknek. Dembélé visszatérésével azonban újra a régi fényében tündökölhet majd a csapat, amelynek elsősorban a támadójáték az erőssége, nem feltétlenül a védekezés.

A december végi bajnokiig még ötször is játszik a La Ligában a Barcelona, a Leganes, a Valencia, a Celta Vigo, a Villarreal, valamint a Deportivo ellen.

[2580707] 2017-12-23 13:00:00 Real Madrid - Barcelonax;