Karrier

Mbappé küldte Barcelonába az új sztárt

  • varin
megosztom

A párizsiak új szerzeményétől kért tanácsot az átigazolás előtt Ousmane Dembélé.

Hetekig kérdéses volt, kivel is pótolja majd a Párizsba távozó Neymart a Barcelona. Végül a befutó a Borussia Dortmund tehetsége, Ousmane Dembélé lett. A gigatranszfert megelőzően a francia játékos honfitársától, Kylian Mbappétól kért segítséget.

"Sokat beszélgettünk az átigazolásról, de végül segítettem meggyőzni őt, hogy fogadja el a Barcelona ajánlatát, mert ez egy remek lehetőség. Messi és Suárez mellett óriási játékossá válhat és bizonyosan fejlődni fog. Már most is a legjobbak között emlegetik, de még innen is van feljebb számára" - nyilatkozta Mbappé.

Fotó: mirror.co.uk

A PSG új szerzeménye arra is kitért, hogyan érinti őket a pénzösszeg, amit kicsengettek értük a nyáron. "Dembélé és én is szenvedélyesen imádjuk a futballt. De a pénzösszegekkel kapcsolatos dolgok nem tartoznak ránk, a mi feladatunk a pályán van.Mióta először a labdába rúgtunk, mindig csak ugyanazt akartuk: futballozni. Ez az egész nem pénz vagy elvek kérdése, hanem az érzelmeké, a szenvedélyé és a játék szeretetéé."

A kérdésre, hogy gondolt-e már valaha az Aranylabdára, az év felfedezettje igen udvariasan válaszolt. "Nem gondoltam még rá, elsősorban a csapatot szeretném segíteni. Neymarnak viszont jó esélye van arra, hogy révbe érjen, ebben pedig szeretném támogatni őt. Már az is nagy elismerés lenne, ha a csapattársam nyerné meg az Aranylabdát."

Mbappé a footmercato.net-nek adott interjú végén azt is elárulta, mivel mindig is rajongott a PSG-ért, természetes dolog, hogy Ronaldinhóra igazi ikonként nézett mindig is.

A fiatal sztár hétvégén akár már pályára is léphet a Ligue 1-ben, az eddig hibátlan PSG a Metz vendége lesz, míg a Monaco Mario Balotelli Nice-éhez látogat.

A két sztárcsapat hétvégi bajnokija
   
  1 x 2
Nice-Monaco 4.35 3.60 1.75
Metz-PSG 19.00 8.50 1.10
2017-09-08;53
2017-09-09;53
2017-09-10;53
238054
megosztom