Forma-1

Borítékolható Vettel győzelme Szingapúrban?!

A Ferrari négyszeres világbajnok német pilótája toronymagas favoritként várja a vasárnapi Szingapúri Nagydíj rajtját.

Nem hozott nagy meglepetést a szombati időfutam, melyet Sebastian Vettel óriási fölénnyel nyert meg. A német klasszist viszont nem a mercisek, hanem a Red Bullok követik Daniel Ricciardóval és Max Verstappennel. Szenzációnak mondjuk ez sem nevezhető, hiszen már a hét közpen arról cikkeztünk, hogy a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff szerint a Ferrari és a Red Bull hétvégéje lehet. Bár Lewis Hamilton és Valtteri Bottas komoly lemaradása talán még Wolffot is meglepte, hiszen arról is beszélt, hogy a Mercedes a hasonló karakterisztikájú pályákon, például a Hungarorignen sokat tanult. Úgy néz ki azonban, hogy mégse, vagy nem eleget...

Hamiltonnak tehát elképzelhető, hogy gyorsan vissza kell majd adnia a vezető pozíciót a tabellán, az ötödik helyről rajtolva ugyanis nem sok esély mutatkozik arra, hogy Vettel előtt végezzen. Beszédes, hogy a végső győzelemre a merciseknél a két Red Bullt is esélyesebbnek tartják a fogadóirodák. Ezen a pályán nem a motorerőnek van jelentősége, így komolyabb összeget mi sem tennénk Hamiltonra. Vettel sikere az időmérő előtt még 2.35-ös oddsal kecsegtett, ami mostanra 1.55-re esett. Véleményünk szerint azonban még ígyis megéri megjátszani, ugyan Ricciardóékat nem szabad leírni, de a Ferrari erősebb, a német pedig az ilyet nem szokta kiengedni a kezei közül, lásd Magyar Nagydíj.

A Red Bull nagyon gyors, szoros versenyre számítok vasárnap - mondta Vettel.
Szingapúri Nagydíj
hatharom.com
Vettel nyeri a futamot
@1.55
Fogadási határidő: 14:00

Ami a többieket illeti, amint nem a motorerőn van a hangsúly, egyből megérkezett a két McLaren-Honda a top 10-be. Meglátjuk Fernando Alonsóék miként muzsikálnak a versenyen, az időmérős eredményük mindenesetre bizakodásra adhat okot. A Renault is jól ment, a Force Indiának és a Williamsnek viszont hátulról kell kapaszkodania, ami ezen a pályán nem lesz egyszerű, pláne úgy, hogy a legnagyobb erősségüket nem tudják kihasználni. Ez egy nagyon jó lehetőség a McLaren és a Reanult számára, hogy pontokat szerezzenek.