Forma-1

Statisztika alapján tuti Hamiltonék sikere Barcelonában - tippek a Spanyol Nagydíjra

Vasárnap Barcelonában, a Spanyol Nagydíjjal folytatódik a 2018-as Forma-1-es szezon.

Az idei ötödik versenyhétvégén Barcelonába látogat a száguldó cirkusz, ahol immáron 28. alkalommal rendeznek Forma-1-es versenyt. Komoly múltra tekint vissza a Spanyol Nagydíj, ám általában nem ez az a verseny, amit oly' nagyon várunk a szezonban, hiszen sokszor torkollik vonatozásba.

A győztes kilétét pedig némileg meghatározza már az időmérő, ugyanis az eddigi 27 versenyből 24-szer az első sorból rajtolók közül állhatott fel valaki a pódium legmagasabb fokára.

Avagy leegyszerűsítve a mostani esélyeket, Lewis Hamilton vagy Valtteri Bottas lehet a befutó, hiszen a szombati időmérőn a két mercedeses pilóta volt a leggyorsabb. Hamiltonék egyébként a szabadedzéseket is figyelembe véve végig nagyon meggyőzően teljesítettek eddig Barcelonában. Az első sor kibérlése után nem csoda, hogy a Mercedes-sikerre csupán 1.30-as oddsot adnak. Ugyan a versenytempója még lehet kiváló a Ferrarinak és a Red Bullnak is, ám ezen a pályán előzni nagyon nem egyszerű, ráadásul a rajtnál senkinek sincs gumielőnye.

Ki nyeri a Spanyol Nagydíjat?
   
Lewis Hamilton 1.65
Sebastian Vettel 4.85
Valtteri Bottas 5.25
Kimi Raikkönen 16.00
Max Verstappen 16.75
Daniel Ricciardo 19.75

Ami a középmezőnyt illető, leginkább a Haasokra érdemes odafigyelni. A szezon előtti barcelonai teszteken is jól teljesítettek ezen a pályán és az időmérő alapján úgy tűnik, hogy Kevin Magnussen és Romain Grosjean az élcsapatok mögötti helyekre kandidáltak. De mindenféleképpen benne van egy kettős Haas pontszerzés, már amennyiben Grosjean nem bakizik.

  • Mindkét autó pontot szerez - Haas igen @ 1.83

A Haas legnagyobb kihívója egyébként a hazai pályán versenyző Fernando Alonso lehet, illetve a másik spanyolra, Carlos Sainzra is érdemes lesz odafigyelni, bár az időmérőn egyáltalán nem volt meggyőző a Renault.

A H2H fogadások közül tetszetős, hogy Alonso csapattársa, Stoffel Vandoorne előtt végez, míg az időmérőn bravúros 12. helyet szerző Pierre Gasly veri majd azt a Brendon Hartleyt, aki a harmadik szabadedzésen úgy összetörte a Torro Rosso-t, hogy az időmérőn nem tudott részt venni. Vélhetően Hartley alatt az autó nem lesz tökéletes, ráadásul az utolsó helyről kell indulnia.

hatharom.com
Alonso-Vandoorne Alonso
Gasly-Hartley Gasly
@1.59
Fogadási határidő: 15:10

A játékban való részvételhez kattints a képre.