Tenisz

Ezt a határt nagyon elmérték Federer meccsére, bombázzuk az overt - napi tippek Wimbledonra

Nagyon lenézik a bukik Kevin Andersont, pedig a tavalyi US Open-döntős komoly fejtörést okozhat a címvédő svájcinak.

Szerdán az uraknál is kialakulnak az elődöntős párosítások Wimbledonban, avagy terítéken a négy negyeddöntős ütközet. A felső ágon Roger Federer-Kevin Anderson és John Isner-Milos Raonic derbiket rendeznek, míg a tábla alsó felén összejöhet a Novak Djokovics-Rafael Nadal rangadó, már amennyiben előbbi Kei Nisikorit, utóbbi pedig Juan Martín del Potrót legyőzi a nyolc között. 

Federer eddig tükörsimán vette az akadályokat, úgy jutott el idáig, hogy kevesebb játékot veszített, mint egy éve, amikor oly' meggyőzően, szettveszteség nélkül masírozott át a mezőnyön. Anderson viszont nem lesz annyira könnyű falat, a hórihorgas dél-afrikai ugyanis topformában teniszezik és többször bizonyította már, hogy a legnagyobbak bajszát is képes megráncigálni. 

A 32.5-ös line bántóan alacsony, még ha a korábbi meccseik nem is hoztak igazán nagy csatákat. 

Viszont 2015 óta nem találkoztak és az elmúlt három évben rengeteget fejlődött Anderson. De emlékezhetünk, hogy éppen három éve Wimbledonban 17.00-es szorzóval majdnem kiütötte az akkor bombaformában teniszező Novak Djokovicsot, miután az első két szettet tie-breakben elhozta ellene.

Most is erre kell fókuszálnia, ugyanis Federer a négy meccsén egyszer sem veszítette el az adogatását és Anderson sem az a fogadó zseni, aki nagy nyomást tudna helyezni a svájcira. Elsősorban tehát a saját adogatásaira kell figyelnie és megpróbálni rövidítésben szettet/szetteket csípni. 

Látva Anderson formáját, mi bátran bizalmat szavazunk az overnek, egyébként is az elmúlt három kiírásban mindig döntő szettben búcsúzott. 

Roger Federer-Kevin Anderson
hatharom.com
Játékok száma - Több, mint 32.5
@1.70
Fogadási határidő: -

A másik felső ági negyeddöntőben, Isner és Raonic ütközetén 13 játékkal magasabb line-t szabtak meg, ami azt jelenti, hogy három szettben nem is jöhet le. Persze abszolút érthető a brutálisan magas, 46.5-ös line, ugyanis a két szervagép előző két meccsén ötből öt szettben tie-break döntött - ennek megfelelően 1.01-es oddsot kapunk arra, hogy lesz tie-break a meccsen. 

Mindketten fantasztikusan adogatnak a tornán, kettejük közül Isner az, aki még nem veszítette el a szervagémjét. Ettől függetlenül mégis ő járt közelebb a kieséshez, Ruben Bemelmans ellen ugyanis két tie-breaket is elbukott, a döntő szettben pedig két meccslabdát kellett hárítania. 

Amennyiben igazságosan megosztoznak a tie-breakeken, akár egy rettentően hosszú maratoni csata is kerekedhet belőle.

Egyszer már húztunk overt egy brutális line-ra, most akár újra meg lehet próbálkozni egy ilyen bátor fogadással. Amiben azonban a legnagyobb értéket látjuk, hogy legalább három tie-breakes szett lesz.
 

  • Tie-breakek száma - 2.5 felett @ 2.04

 

Az alsó ágon Novak Djokovics és Rafael Nadal is nagyon jó formát mutatott eddig a tornán és különösebb gondba egyikük sem került. A szerbnél ez még kitolódhat a negyeddöntőre is, miután Kei Nisikorit az elmúlt 12 meccsükből 12-szer legyőzte. Jó formában van egyébként a japán is, de sokkal hullámzóbb a játéka és ezáltal sokkal nehezebben is jutott el idáig. Könnyen aligha fogja adni a bőrét Nisikori, de Djokovics most nagyon akar és nagyon összeszedett, így itt meglepetést nem várunk. 

A másik meccsen már nem vennénk mérget Nadal továbbjutására, ugyanis Del Potro komoly játékerőt képvisel a tornán és a gyors füves borítás sokat segíthet a dél-amerikainak. Ugyanakkor, ami viszont erősen a mallorcai mellett szól, hogy legutóbb a Garroson az elődöntőben nagyon simán mosta le a pályáról Del Potrót és a tavalyi US Open-elődöntőjük sem volt sokkal szorosabb. 

De az argentint soha nem lehet leírni és azt is tudjuk jól, hogy Nadal ezen a borításon a leginkább sebezhető. Szóval aligha lesz annyira egyoldalú ez a meccsük, mint az előző két GS-összecsapásuk volt. 

További tippekért látogass el partneroldalunkra, a Logibet.com-ra, ahol továbbra is 19 euróért fizethetsz elő az összes tippmester összes tippjére. Illetve látogass el a torna fórum topikjába, ahol ugyancsak számtalan tipp közül szemezgethetsz vagy oszthatod meg saját gondolataid.

Kattints a képre és játssz a nyereményekért!