Tenisz

Vaskos oddsért veretjük a kanadai óriást - napi tippek a Monte Carlo Mastersre

Pokoli meccs vár a 14. kiemelt Milos Raonicra a salakos Marco Cecchinato ellen a monte-carlói torna második körében.

Szerdán a második körös mérkőzésekkel folytatódnak a küzdelmek Monte Carlóban. A kiemeltek közül kifejezetten nehéz derbi vár a 14. helyen rangsorolt Milos Raonicra, aki az ízig-vérig salakos Marco Cecchinatóval néz majd farkasszemet. Az egymás elleni eredményük 2-0-s Raonic-vezetést mutat, ez pedig meg is győzte a bukmékereket arról, hogy a kanadai a meccs toronymagas favoritja. 

Raonicra kemény csata vár. - Fotó: ATP

Tény, hogy mindkét meccsüket salakon vívták, egyiket ráadásul éppen Monte-Carlóban, ám egyik sem volt sima. A hercegségben 6-3, 7-5-re, míg néhány héttel később Rómában 6-4, 4-6, 6-4-re tudott Rao nyerni. Azt sem szabad elfelejteni, hogy akkoriban (2016) a kanadai pályafutása legjobb teljesítményét nyújtotta. Most messze nincs olyan formában és fizikális állapotban, mint két éve. A márciusi amerikai 1000-es versenyeken javuló tendenciát mutatott, ám a monte-carlói rajtja hagy némi kívánnivalót maga után, hiszen

csak döntő szettben tudta legyőzni a 300-on kívüli Lucas Catarinát...

Cecchinato február óta csak salakon játszik, az utóbbi hetekben a Challenger-tornákon korrekt eredményeket szállított, a hercegségben pedig a két selejtezős meccsével egyaránt már három győzelemnél jár, ráadásul mindegyiket szettveszteség nélkül könyvelhette el. 

Kellemetlen, szívós ellenfél az olasz, aki ugyan ATP-szinten nem olyan meghatározó teniszező, de ahogyan az a korábbi eredményeikből is látszódik, nem veszélytelen. Ha a fontos pontoknál észnél lesz Cecchinato, akár a papírformát is boríthatja.

  • Játékok száma - 22.5 felett @ 1.83
Milos Raonic-Marco Cecchinato
hatharom.com
Cecchinato jut tovább
@2.75
Fogadási határidő: szerda, 15:00

A nap egyik legszorosabb meccsének ígérkezik Philipp Kohlschreiber és a tavalyi döntős Albert Ramos-Vinolas összecsapása. A német magabiztosan hozta a papírformát Tennys Sandgren ellen, mint ahogyan a spanyol is Jared Donaldsonnal szemben.

Ami Kohlschreiber mellett szól, hogy salakon zseniális mérleggel áll a balkezes teniszezők ellen. Ha nem nézzük a Nadal elleni meccseit, akkor az elmúlt 15 ilyen fellépéséből 14-et behúzott. 

Alapvetően tehát hiába ARV a salakmenő, várhatóan vért kell majd izzadnia a továbbjutásért. Minden afelé tendál, hogy ez nem lesz egy egyszerű meccs egyiküknek sem. 

  • Játékok száma - 21.5 felett @ 1.72

Nadal könnyű rajtot vehet. - Fotó: ATP

Ami a favoritokat illeti, messze a 10-szeres bajnok Rafa Nadal győzelme fizeti a legkevesebbet, aki elsőként Aljaz Bedenével néz majd farkasszemet. Két éve ugyanígy a torna elején találkoztak, akkor Nadal bemelegítésképp 6-3, 6-3-ra verte a brit srácot. Valami hasonlóra lehet számítani most is, bár a mallorcai klasszisnál soha nem lehet tudni, hogy éppen kit döngöl bele a salakba. 

Nadal és Novak Djokovics a negyeddöntőben randevúzhatna, ám ehhez a szerbnek még Borna Coricon és Dominic Thiem-en is át kell rágnia magát. Nem kezdett rosszul a szerb, sokkal meggyőzőbb volt, mint néhány hete Miamiban és Indian Wellsben, azonban a Dusan Lajovics elleni meccse nem túl mérvadó, hiszen honfitársa gyenge teniszt tett a pályára. Az igazi erőfelmérő most következik Djokovicsnak, ugyanis Coric az amerikai versenyeken bombaformában játszott és tudjuk jól, hogy a klasszisok ellen mindig nagyon felszívja magát. 

  • Szett hendikep - Coric +1.5 @ 1.87