Tenisz

Jó pénzért nyeretjük a bombaformában lévő franciát

Jeremy Chardy Grigor Dimitrov skalpja után Milos Raonicét is levadászhatja a Miami Open nyolcaddöntőjében.

Kedden a legjobb 16 párharcaival folytatódik a küzdelem Miamiban, amely régóta nem volt olyan nyitott, mint most. 2006 óta ugyani ez az első olyan Masters viadal, melyen a nyolcaddöntőben a nagy négyesből senki nem képviselteti magát. Kis túlzással a versenyben lévő játékosok közül bárki eljuthat a döntőig, akár az a Jeremy Chardy is, aki az év elején még sérüléssel bajlódott, az amerikai versenyekre azonban bombaformába lendült. 

Nagy formába lendült Chardy. - Fotó: ATP

Chardy már borzasztó meggyőzően játszott Indian Wellsben is, három meccset nyert underdogként, majd az akkor még világelső Roger Federert is megizzasztotta. Nem csak egyszeri csoda volt ez a franciától, hiszen Miamiban is sziporkázik, Silva Dutra és Gasquet után a 3. kiemelt Grigor Dimitrovot küldte haza, méghozzá két 6-4-es szettel. Pedig a bolgártól az ezt megelőző három összecsapásukon vereséget szenvedett, igaz, rendre szoros küzdelemben maradt alul.

Most Milos Raonic ellen is túl kell tennie magát a 0-6-os H2H-en, bár fontos kiemelni, hogy négy esetben döntő szettben kapott ki. 

Többször megszorongatta tehát a hórihorgas kanadait, ám a győzelemhez egy kicsi mindig hiányzott. Legutóbb éppen Miamiban, a 2015-ös kiírásban randevúztak, amikor is döntő szett tie-break döntött. Viszont akkoriban elég jól ment a szekere Raonicnak, idén azonban a sérülése óta egyelőre csak keresi a játékát. Ugyan folyamatosan javuló formát mutat és egyre nagyobb önbizalommal játszik, de még messze nem tudja a legjobbját nyújtani. 

Biztató, hogy egy olyan jó fogadó játékos ellen, mint Schwartzman végig tartani tudta a szerváját, viszont fogadóként még van tér a fejlődésre, mert elég sokárra tudta csak megtörni az argentint. Chardy ellen sokkal nehezebb dolga lesz, aki Dimitrov ellen az elsőket követően majdnem 90%-ban behúzta a pontokat, de a másodikok után is nagyon hatékony volt.

Fogadás a győztesre    
Milos Ronic Jeremy Chardy
1.35 2.65
Fogadási határidő: 18:00

Jó befektetés 1.78-ért az over 22.5 játékra fogadni, ám ennél is tetszetősebb a Chardy +1.5 szett hendikep, amelyre 1.80-as oddsot kapunk. Bátrabbak a győzelmét is bevállalhatják, egyes külföldi bukinál akár 3.05-ért is megjátszhatjuk. 

  • Szett Hendikep - Chardy +1.5 @ 1.80