Tenisz

Ezzel a fogadással nyerhetünk Djokovics meccsén - napi tippek a Madrid Mastersre

Az egykori világelső szerb a japán Kei Nisikori ellen kezd a madridi Masters hétfői játéknapján.

Hétfőn beindul a nagyüzem Madridban, a szezon második salakos 1000-es versenyén. A menüben 10 férfi egyes meccs szerepel, köztük Kei Nisikori és Novak Djokovics rangadója. 13-szor mérték már össze a tudásukat - 11-2 a szerb javára -, de soha ennyire korán még nem találkoztak. Most azonban egyikük sincs a topon, ugyan Nisikori Monte Carlóban döntővel nyitotta a salakszezont, ám a kemény terhelést megérezte a műtött csuklója és Barcelonában egy szett után kezet nyújtott.

Pokoli rajt vár Djokovicsra Madridban. - Fotó: ATP

Djokovicsnak sem ment rosszul a hercegségben, de aztán Dominic Thiem ellen előjöttek a fizikális problémák és végül csak a harmadik körig jutott. Barcelonában még ennyi babér sem termett számára, miután Martin Klizan már az első meccsén megcsapta. 

Az egyértelműen látszik, hogy az egykori világelső szerbnek tétmeccsekre van szüksége, ezért is utazott el Barcelonába, ám az egyébként sem túl nagy önbizalmának nem jönnek jól a Klizan-féle vereségek. Peches, hogy Madridban rögtön megkapta Nisikorit, aki vélhetően nagyon motiváltan játszik majd ellene. Salakon korábban szoros meccseket vívtak, így igen meglepő lenne, ha a jelenlegi Djokovics két szettben nyerni tudna.

  • Szett hendikep - Nisikori +1.5 @ 1.63

Ezt a tippet leszámítva egyébként fogadás szempontjából nem túl kecsegtető a hétfői játéknap. 

Hiába van pocsék formában például Lucas Pouille, nyugodt szívvel nem lehet veretni, hiszen az a Benoit Paire lesz az ellenfele, aki egy igazi rejtély, soha nem lehet tudni, hogy éppen mikor van kedve teniszezni.

Szintén nem örvend jó formának Diego Schwartzman sem, azonban Adrian Mannarino személyében egy nem salakspíler lesz az ellenfele, így itt sem feltétlenül húznánk be az underdogot.

Nisikori mellett Milos Raonic nevét is a nem kiemeltek között találjuk. A hórihorgas kanadai Monte Carlóban ugyan nyert két meccset, de egyrészről nem túl meggyőző teljesítménnyel, másrészről a térde ismét elkezdett rakoncátlankodni. A madridi magaslaton jól működhet a nagy szervája, de így sem lesz egyszerű dolga a salakos Nicolas Kicker ellen. Itt szettre, de még akár a győzelemre is jó lehet az argentin.

Szintén nagy kérdőjel Gael Monfils szereplése, akinek majd két hónap kihagyás után múlt héten Münchenben Mirza Basicsba tört bele a bicskája. Ha egy Basicstól ki tudott kapni, akkor Nikoloz Basilashvili ellen is gondba kerülhet.

Monfils egyébként az idei 20 tétmeccsén 13-szor veszített szettet. Egyáltalán nem lenne meglepő, ha ez ismét bekövetkezne.

Biztos továbbjutót nem is nagyon tudunk megnevezni, talán Karen Khachanovra érheti meg dobni egy kis aprót, bár csupán 1.50 körül fogadható Dusan Lajovics ellen.