Átigazolás

Ha ez a gigatranszfer összejön, már nem Ronaldo keresi a legtöbbet

  • varin

Ha elfogadja a visszautasíthataltan kínai ajánlatot az argentin klasszis, messze ő lesz a legjobban fizetett focista.

Már eddig sem fukarkodtak a fizetéseket illetően a kínai sztárklubok, a világ tíz legjobban fizetett játékosa között három támadót is találunk, aki jelenleg az ázsiai országban légióskodik. A listát azonban még így is a Cristiano Ronaldo-Messi vezeti. Ám lehet, hogy nem sokáig?

A legjobban fizetett sportolók
Helyezés Játékos Éves kereset (millió euró)
1. Cristiano Ronaldo 17.4*
2. Lionel Messi 16.9*
3. Hulk 17.7
*: Levonások után, Forrás: totalsportek.com

A Marca értesülései szernt ugyanis Kínából érkezhet egy egészen elképesztő ajánlat a jelenleg a Boca Juniorsnál játszó Carlos Tévezért. Az argentin támadó 2015-ben tért haza a Juventustól és korábban kapott is egy ajánlatot a Sanghaj SIPG-től (24 millió eurós éves fizetéssel), ám a pletykák szerint a következő kontraktuson szereplő összeg még az előzőt is messze felülmúlhatja.

A spanyol lap arról számolt be, hogy az egyik csapat 40 millió eurót kínálna évente a 32 éves játékosnak, amely magasan überelné Cristiano Ronaldo körülbelül bruttó 32 millióját.

Habár Tévez korábban úgy nyilatkozott, hogy nagyon elege van az argentin futballból és a belengette még a visszavonulást is, nehéz lenne elképzelni, hogy a pénz motiválná és Kínába menne levezetni.