Juventus

A célom, hogy scudettót, az álmom, hogy Bajnokok Ligáját nyerjek - Tévez

Csütörtökön sajtótájékoztató keretében mutatták be Carlos Tévezt, a Juventus legújabb játékosát Torinóban.

A Manchester Citytől a hírek szerint 12 millió euró ellenében érkezett csatár először arról mesélt, hogy hogyan került az olasz bajnokcsapathoz: "2011-ben már kapcsolatba lépett velünk a Juventus. Most végre összehoztuk az üzletet, amivel boldog vagyok. A Juventus az egyetlen topcsapat, amely megkeresett és komolyan érdeklődött."

Carlos Tévez a Juventusnál 2013-ban.

Kérdésre válaszolva kitért arra is, hogy mennyire állt korábban közel ahhoz, hogy a Milan játékosa legyen: "Adriano Gallianival háromszor találkoztam életemben, legutóbb tavaly. Nem tudom, hogy miért nyilatkozott bizonyos dolgokat (2012-ben a Milan ügyvezető igazgatója már tényként jelentette be Tévez leigazolását - a szerk.). Mindenesetre boldog vagyok, hogy a Juventushoz jöhettem. A célom, hogy scudettót nyerjek, de az álmom, hogy Bajnokok Ligáját."

Az argentin csatár a korábban Alessandro Del Piero által viselt 10-es mezben fog játszani, aminek nem minden szurkoló örült egyformán.

"Nagyon mélyen tisztelem Del Pierót, óriási öröm számomra, hogy a 10-es mezt viselhetem. Nem lepett meg a szurkolók fogadtatása, mert tudom, hogy milyen szenvedély övezi az olasz focit. Köszönöm a Juventusnak és a Manchester Citynek is. Tisztában vagyok azzal, hogy mekkora erőfeszítéseket tett értem a Juventus. Érzem a felelősségét annak, hogy 10-es mezben képviselhetem ezt a klubot" - mondta erről Tévez.

"Pirlóval minden könnyen fog menni, ahogy annak is örülök, hogy Buffonnal és más nagy játékosokkal is együtt játszhatok. Nagyon tisztelem ezeket a játékosokat. Az olasz bajnokság az egyik legjobb és óriási kihívást jelent, ami nagyon motivál. Egy álmom válik valóra, ha felvehetem ezt a mezt" - mondta végül leendő csapattársairól és elhivatottságáról a játékos.