Átigazolás

A műtéten átesett Maradona Higuaínt magasztalja és Tévezt savazza?

Diego Maradona örömét fejezte ki Gonzalo Higuaín Nápolyba igazolása kapcsán, egyben - lehet, hogy véletlenül, de - be is szólt Carlos Téveznek.

Az egykori legendás játékos Argentínában szemműtéten esett át - ami orvosa szerint jól sikerült - így betegágyáról üzent Olaszországba annak kapcsán, hogy Gonzalo Higuaín szerdán kora délután megkezdte az orvosi vizsgálatokat, és valószínűleg legkésőbb csütörtökön aláír a Napolihoz.

Elmúlt a nagy szeretet vagy Maradona csak elfeledkezett Tévezről?

"Nagyon örülök annak, hogy Pipita (Higuaín - a szerk.) az olasz bajnokságot erősíti, és dupla az örömöm, mivel a Napoli csatára lesz. Boldog vagyok az egyik legjobb tanítványom miatt, és biztos vagyok benne, hogy a barátaimnak, a nápolyi szurkolóknak örömet fog okozni, mert ők megérdemlik Olaszország és egész Európa elismerését. Ő a sportban és az egészséges értékrendek tekintetében is példakép lehet. Meg aztán: egy igazi argentin nem játszhat Torinóban..."

Utóbbi mondatával Maradona Carlos Téveznek üzenhetett, aki a Juventushoz igazolt néhány hete. Vagy csak nápolyi önérzete és Juve-utálata közepette elfeledkezett erről? Néhány éve, a 2010-es világbajnokság idején még nagy barátságban voltak, azóta pedig többször is kritizálta Roberto Mancinit, aki szerinte nem megfelelően bánt a csatárral a Manchester Citynél.