Karrier

Ez a bajnokság egy vicc, lehet, hogy visszavonulok - mondja az argentin csillag

Ha nem változik valami az argentin futballban, könnyen lehet, hogy a 76-szoros válogatott visszavonul.

Úgy tűnik, mégsem volt jó ötlet Carlos Téveznek elhagynia Európát, hiába szerződött 2015 nyarán szeretett klubjához, a Boca Juniorshoz. Az argentin liga szervezetlen, a játékvezetők nem korrektek, így pedig nem szeretné folytatni az aktív pályafutását a 32 éves klasszis.

"Annyira fárasztó már, ami ebben a ligában folyik. Beszélni fogok a családommal és azokkal, akikkel beszélnem kell. Igen, megfontolom, hogy decemberben abbahagyom az aktív labdarúgást, az viszont biztos, hogy máshol már nem fogok játszani. Még mindig hatalmas élmény vasárnaponként ellátogatni a Boca stadionjába".

Tévez azt követően fakadt ki a sajtóban, hogy a Belgrano elleni bajnokin összeveszett a játékvezetővel, amiért piros lapot kapott, valamint a szövetség elmeszelte őt három mérkőzésre. "Ezt a büntetést az újságírók harcolták ki nekem, nem pedig a szövetség döntött róla. Ők forszírozták, hogy három mérkőzést kapjak. Egyszerűen nem konzekvens a fújás a bírók részéről, ezt hétről hétre láthatjuk.

A liga lebonyolítása komolytalan. Európában ha egy dátumra ki van tűzve egy mérkőzés, akkor azt akkor rendezik meg és nem máskor. Hónapokra előre tudni lehet, hogy hol és kivel játszom. De Argentínában erre lehetetlen építeni"

- nyilatkozta csalódottan a 76-szoros argentin válogatott futballista, akit az aktuális szövetségi kapitány már hónapok óta nem vesz számításba a keret összeállításakor.

Korábban Tévez már "fenyegetőzött" a visszavonulással, akkor az Independiente del Valle elleni Libertadores Kupa-kiesést követően fontolgatta, hogy felhagy a profi futballal.