Serie A

Juve: Tévez a tiéd! - lapszemle

  • Bodnár Gergő

Giuseppe Marotta és a Juventus lecsapott Carlos Tévezre. Amilyen régóta húzódott az argentin játékos Olaszországba igazolása, olyan gyorsan szerezte meg a torinói klub vezérkara kedd délután a 29 éves labdarúgót. Mindez azt jelenti, hogy ebben az átigazolási időszakban a Juventus biztosan nem marad le egy komoly játékosról. Az olasz sajtó hatalmas sikerként értékeli Tévez elcsábítását, hiszen hozzá hasonló sztár elég régen érkezett a Serie A-ba.

„Juve: Tévez a tiéd” - írta óriási betűkkel címlapján a Tuttosport. A köztudottan Juventus-párti sportnapilap szerdai számában az argentin játékos szerződésének részleteit is nyilvánosságra hozta. Ezek szerint Tévez három szezonra ír alá az olasz bajnokhoz, 5.5 millió eurós éves fizetésért cserébe. A Manchester Citytől érkező 29 éves támadóért kilencmillió eurót fizetett a Juventus, de amolyan bónuszként további hárommilliót a későbbiekben kell átutalnia az angol klubnak. A Tuttosport ezen kívül megjegyzi, az argentin várhatóan szerda délután érkezik Torinóba, és rögtön át is esik az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon.

Carlos Tévez leigazolásának híre természetesen mindhárom olasz sportnapilapnál címlapra került. „La Juve ha preso Tévez” vagyis „A Juve megszerezte Tévezt” - írta a Corriere dello Sport, amely a Napoli várható erősítési terveiről is beszámolt első oldalán. A római székhelyű sportújság információi szerint a belga Dries Mertens után a jelenleg még a Lyonban játszó Maxime Gonalons, és a Real Madridot erősítő José Callejón lesz az ezüstérmes csapat következő két igazolása. Gonalons az első számú kiszemelt a középpályára, a spanyol játékos megszerzését pedig segítheti, hogy ugyanaz a menedzsere, mint Rafa Beníteznek.

„Tévez-Juve: már biztos” - írta a La Gazzetta dello Sport szerdai száma. A legnagyobb példányszámú olasz sportújság megjegyzi: „A Juventus alaposan megtréfálta egyik legnagyobb vetélytársát, a szintén Tévezre hajtó Milant, és mostantól már Ogbonna megszerzésével foglalkozhat”. Antonio Conte csapata ugyanis további igazolásokat tervez, és Angelo Ogbonnát, a városi rivális Torino válogatott védőjét is szeretné elcsábítani.

Tévez érkezésével adja magát a kérdés, hol lesz használható az egyébként sem gyenge Juventusban? A Gazzetta szerint két játékrendszerbe is kiválóan illeszkedik az argentin játékos. 3-5-2-ben Fernando Llorente (vagy Mirko Vucinics) ékpárja lehetne, 4-2-3-1-es felállás esetén pedig az egy szem csatár mögött, balszélsőként tudná leginkább segíteni új csapatát.