Angol foci

Ez a gond? A MU legjobbja is formán kívül van!

Továbbra sem megy a Manchester Unitednek, a Vörös Ördögök a hétvégén a sereghajtó Stoke City ellen játszottak 1-1-es döntetlent az Old Traffordon.

José Mourinho együttese csütörtökön egy erősen felejthető meccsen ugyan 1-0-ra legyőzte az Európa Ligában az ukrán Zorya együttesét, ám vasárnap újabb bosszúságot okozott a drukkereknek, miután csak döntetlent játszott a pocsék formában lévő Stoke City-vel (1-1). A Vörös Ördögök így elszalasztották a lehetőséget, hogy felzárkózzanak a városi rivális City-re, jelenleg a tabella 6. helyén állnak, öt pontos hátrányban a listavezetőtől.

A Manchester United gyengélkedésének egyik fő oka lehet, hogy a csapat nem elég hatékony a kapu előtt. A manchesteriek a most futó szezonban 11 tétmérkőzésnél járnak, ám csak öt alkalommal fordult elő, hogy kettő vagy annál több alkalommal találtak volna a kapuba. 

Az angol 90min nevű blog érdekes statisztikát tett közzé a csapat házi gólkirályáról, a nyáron szerződtetett Zlatan Ibrahimovicról. A 35 éves svéd támadó a Stoke elleni meccs előtt 38 alkalommal próbálkozott meg a gólszerzéssel a bajnokságban, ezzel pedig az egész Premier League mezőnyét tekintve a legaktívabb játékosnak tekinthető. Ám a mennyiség nem minden, ugyanis csupán 37 százalékban találta el a kaput, ami gyenge mutatónak számít, a szaklapok beszámolói szerint a Stoke ellen is akár mesterhármast is szerezhetett volna, ha pontosabban céloz.

Bár Ibrahimovic egyelőre vezeti a házi góllövőlistát Manchesterben, a gyenge helyzetkihasználás nem igazán jellemző a támadóra, ha pedig ehhez hozzávesszük, hogy Wayne Rooney szintén formán kívül futballozik, akkor talán máris találtunk egy magyarázatot a United idei bukdácsolására.

Ezzel együtt Ibrahimovic megszerzése nem tűnik rossz üzletnek, főleg úgy, hogy a MU-nak egy fillért sem kellett érte fizetne a PSG-nek. Ibra rögtön első meccsén trófeához segítette a klubbot, amikor győztes gólt szerzett a Leicester elleni Community Shield-en, a bajnokságban már négy találatnál jár, de az Európa Ligában is megszerezte már első gólját. És eközben betöltötte a 35. életévét...

Manchester United#eng-manchester_united#5
209498