Angol foci

A MU-nak jobb lett volna Ibrahimovic nélkül - Merson

A Sky Sports szakértője szerint Ibrahimovic már egy fokozattal lassabb, mint társai, ez pedig visszavetheti a MU játékát.

Csütörtök délután jelentették be a felek, hogy Zlatan Ibrahimovic újabb egy szezonra aláír a Manchester Unitedhez. A Vörös Ördögök szurkolóinak többsége örömhírként kezelte a tényt, ám a Sky Sport szakírója, Paul Merson szerint a csapatnak jobb lenne a klasszis nélkül.

"Ő egy legenda, márpedig ezt a szót nem szívesen használom akárkire. Hét országban nyert trófeákat, márpedig ez nem történik meg bárkivel. De úgy vélem, a Manchester United jobb csapat nélküle és több esélyük lett volna a bajnoki címre is" - kezdte Merson.

"Ne értsenek félre, fenomenális srác, nagyon szurkolok neki, de hiába a tavalyi 28 gólja, a MU a Premier Leagua-arany közelébe sem tudott kerülni.

Most ott van nekik Pogba, Lukaku, Rashford, Mkhitaryan szenzációsan osztogat, ezt a sebességet pedig Ibrahimovic már nem bírja el. Túlságosan lassúak voltak tavaly is" - érvelt a szakértő.

Merson szerint Ibrahimovic személye ráadásul Romelu Lukakura is túlságosan nagy nyomást helyez, márpedig a belga csatárral szemben már eddig is hatalmasak voltak az elvárások.

"Lukaku egy igazi sztár már most is. Azonban nem viselné könnyen, ha Ibra miatt padoznia kéne, ő nem ezért igazolt ide. Ha jön néhány gyengébb mérkőzés, a szurkolók rögtön a svéd támadót követelik majd csapatba, ami nem tenne jót Lukakunak.

Fotó: Sky Sports

Tavaly Zlatan jó volt, de senki más nem tudott felnőni hozzá. Ha PL-t akarsz nyerni, mindenkinek jól kell futballoznia. Ez most egy teljesen más United, mint tavaly és nem engedhetik meg maguknak, hogy Ibrahimovic ugyanúgy lelassítsa őket, ahogyan tavaly tette" - fejezte be Merson.

Hogy hogyan is áll majd fel a United Ibra felépülése után, az egyelőre kérdéses, az angol Metro című lap négy lehetőséget vázolt fel a kezdőre, három esetben Ibrával és Lukakuval egyszerre.

A MU lehetséges kezdőcsapatai Ibrahimovic felgyógyulásával
4-2-3-1: De Gea - Valencia, Bailly, Jones, Blind - Matic, Pogba - Mata, Mkiharyan, Lukaku - Ibrahimovic
4-4-2: De Gea -Valencia, Bailly, Jones, Blind - Mkhitaryan, Matic, Pogba, Rashford/Martial - Lukaku, Ibrahimovic
3-1-4-2: De Gea - Valencia, Bailly, Blind - Matic - Mata, Mkhitaryan, Pogba, Rashford - Lukaku, Ibrahimovic
4-2-3-1: De Gea - Valencia, Bailly, Jones, Blind - Matic, Pogba - Mata, Mkihtaryan, Rashford - Lukaku/Ibrahimovic
Forrás: metro.co.uk

A 35 éves klasszis játékára még ugyan várni kell néhány hónapot, ám a Manchester Unitedn hétvégén így is illene megvernie hazai pályán a Leicester Cityt. A két évvel ezelőtti bajnok ellen 1.30-as szorzón nyerethetjük José Mourinho csapatát a    -n.