Foci-vb 2018

Hihetetlen, hogy most is Ibrahimovicról kell beszélni

  • gb1

A világban futótűzként terjedt el a vb-selejtezők legnagyobb meglepetésének híre: a tornára az olasz válogatott helyett a svédeknek sikerült kvalifikálni magukat. Janne Andersson, a skandinávok mestere azonban nem volt elragadtatva a reakcióktól.

fotó: fifa.com

Svédországnak nem újdonság a világfutball legfőbb porondján való szereplés, igaz, 12 év kihagyás után térnek vissza a tornára. Legutóbb 2006-ban jutottak ki, akkor, amikor az Azzurri hódította el a trófeát.

A mostani playoffban lejátszott bő 180 percet sikerült kapott gól nélkül lehozniuk, ehhez pedig hihetetlenül fegyelmezett, és szervezett csapategységre volt szükség. Nem véletlen, hogy a svédek edzője kifakadt, hogy együttese helyett Zlatanról, és a sztár lehetséges visszatéréséről kérdezték az újságírók:

„A mindenit! Úgy hiszem, hogy a remek labdarúgókról kéne beszélni, akik a csapatban vannak. Ez hihetetlen! Ez a játékos (Ibrahimovic) másfél éve lemondta a válogatottságot és még mindig róla beszélünk. Ő kétségtelenül egy nagy bajnok, de amikor elhagyta a nemzeti csapatot, akkor alkalmazkodnunk kellett az új helyzethez, és más stílusú focit építettünk fel.” - nyilatkozta Andersson a diadal után

„Sok hősünk volt ma este. Meghatottak a történtek, és természetesen nagyon örülök az eredménynek.” - tette hozzá.

Tweetjében egy 'Z' betű elég volt, hogy a figyelmet ismét magára terelje​​

Ibra mellesleg pár nappal korábban a Sky Sports Italynak adott interjúban világossá tette, hogy mik a jövőbeli tervei a nemzeti együttessel kapcsolatban:

„Nem gondolok a svéd válogatottra vagy a vb-re. Csak a felépülésemre koncentrálok, hogy minél hamarabb teljesen fitt legyek. A történetem a nemzeti csapattal véget ért. Talán tehettem volna még többet – vagy kevesebbet, de az én időm már lejárt.”

Annak tudatában azonban, hogy a sárga-kékek végül sikeresen vették az utolsó akadályt, nem kizárt, hogy meggondolja magát a svédek nemzeti kincse.

Nem utolsó sorban a csatár legendás gólja ma jubilál: pontosan öt éve szerezte a Puskás-díjas találatot az angolok ellen, melyet a valaha volt legszebbek között tartanak számon.