Karrier

Durva véget érhet Ibrahimovic pályafutása

  • varin

Több éves eltiltás is várhat a svéd gólvágóra, sportfogadással kapcsolatos érdekeltség miatt.

Jó hírt kaptak nemrég a Milan-szurkolók, az immáron 40. életévét taposó Zlatan Ibrahimovic ugyanis 2022-ig meghosszabbította szerződését. A svéd válogatott játékos idén is meghatározó spílere a Rossoneriknek, a 17 bajnokijára 15 gól és 2 assziszt jutott, perc/gólátlaga pedig 90 alatt van. Most azonban sokkoló hírek láttak napvilágot, amelyek véget is vethetnek a karriernek.

{"headTitle":"Hol végez a szezon végén a Milan?","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-05-01 18:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Bajnok lesz","odds":"1001","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Top 2","odds":"11","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Top 4","odds":"2.37","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Az UEFA ugyanis etikai vizsgálatot kezdeményezett Zlatan kapcsán, akinek részesedése van egy máltai székhelyű cégben. A Bethard elsődleges profilja sportfogadással és szerencsejátékkal köthető össze, amelyet szigorúan tilt az európai szövetség.

A büntetés mértéke 100 ezer euró és több éves eltiltás között van, amely az összes UEFA- és FIFA-rendezvényre, így például az Európa-bajnokságra is érvényes lenne.

Csőstül jönnek tehát a gondok a Milannál, amelyet már az olasz szövetség is megfenyegetett a kizárással a Szuperliga miatt. Mindemellett Pioli legénysége hétfőn fájdalmas vereséget szenvedett a Laziótól Rómában, amely azt is jelenti, hogy már közel sem biztos, hogy a Rossonerik jövőre indulhatnak a Bajnokok Ligájában.

328824