Foci-vb 2018

Ibrahimovic vagy nagyon hülye vagy igazi zseni!

A válogatottságtól visszavonult svéd zseni szokás szerint kinyitott a száját egy fontos témában.

Fotó: Archív

Az egyik legérdekesebbnek tűnő párosítás első mérkőzését pénteken este rendezik meg Stockholmban, ekkor csap össze Svédország Olaszországgal a 2018-as világbajnoki pótselejtezőn. Sajnos a pályán már nem csodálhatjuk meg a jó öreg Zlatan Ibrahimovicot, aki 2016-ban lemondta a válogatottságot, de azért szavaival még mindig címlapra tud kerülni, ha hazája nemzeti tizenegyéről van szó.

   
Svédország Döntetlen Olaszország
3.20 3.05 2.30

"Svédország nyomás nélkül játszhat, mivel a távozásom óta sem a média, sem a szurkolók nem várnak már igazán nagy dolgokat a válogatottól. Amikor én még rendelkezésre álltam, a szint is magasabb volt, a hiányomat mindenki megérezte. Ugyanakkor ez a keret még mindig nagyon jó, csak éppen kevesebb teher van a vállukon. Nagyon ambiciózus keret, de nem túl tapasztalt" - nyilatkozta a mindig nagyot mondó Zlatan.

Papírforma szerint a Manchester United sérülésből lábadozó zsenije ezt egyáltalán nem bántó szándékkal mondta, csupán szerette volna még jobban felszabadítani honfitársait a nyomás alól, jelezve, hogy akkor sincs katasztrófa, ha a topfavorit olaszokkal szemben alulmaradnak.

A Squadra Azzurra esélyesként várja a pénteki derbit, noha Ventura fiai az elmúlt hetekben nem nyújtottak igazán jó teljesítményt. Az biztos, hogy a stockholmi mérkőzés nem lesz sima, ahogyan a svédek például a franciákat meglepték hazai pályán, úgy akár Olaszország is beleszaladhat egy IKEA-késbe.

A Svédország-Olaszország rangadóról később bővebb beharangozót is olvashatsz oldalunkon.

[2654255] 2017-11-09 20:00:00 Svédország - Olaszországx;