Foci-vb 2018

Most még jól fizet Ibrahimovic világbajnoki szereplése

Közel háromszoros pénz ütheti a markunkat, ha végül Ibra úgy dönt, hogy elutazna Oroszországba.

Fotó: Archív

Két éve, hogy lemondta a válogatottságot Zlatan Ibrahimovic, a svédek legendája. Noha a skandináv gárda óriási csodával felérő tettet végrehajtva elütötte Olaszországot a világbajnoksági szerepléstől, közel sem biztos, hogy nem láthatjuk hamarosan viszont Ibrát sárga-kék szerelésben.

"Meglátjuk, hogy alakul a dolog, de ez egy nagyon nehéz kérdés. Csak akkor fontolom meg a visszatérést, ha jó formában leszek és úgy érzem, tudok segíteni a válogatottnak, azért nem veszem fel újra a címeres mezt, mert vagyok valaki. De az ajtó nyitva áll. Hiányzik nagyon a válogatott, két évtizedig játszottam ott és nehéz azt látni, hogy mások vannak most ott. Ugyanakkor azt sem lehet elvitatni, hogy remekül szerepel a csapat nélkülem is, ezért minden elismerést megérdemelnek" - nyilatkozta Ibrahimovic.

Noha a 36 éves játékos valóban élő legendának számít Svédországban, korántsem egyértelmű, hogy lenne helye a keretben, több okból is. Egyrészt március van, néhány hónapra vagyunk a vb-től, ő pedig mindössze 187 percet töltött eddig a pályán idén, emellett pedig a csapategységnek sem biztosan tenne jót, ha Ibra hirtelen beállítana, hogy ő még szeretne a világbajnokságon szerepelni. 

"A csapategység megépült, és ez egy olyan dolog, amely mindig is hatalmas erőssége volt ennek a válogatottnak. Mindenki boldog most az eredmények miatt, nincs semmi nézeteltérés, együtt küzdenek a sikerért. Nem biztos, hogy Ibra sokat segítene ezen a helyzeten" - nyilatkozta egy svéd szakíró, Gunnar Persson. Az egyik újság egyébként több, mint ezer embert kérdezett meg, hogy örülnének-e, ha Ibra újra kerettag lenne és többség (63%) úgy vélekedett, ne legyen újra válogatott.

"Nem hiszem, hogy bárkinek a hívására kéne várnom. Ha ott akarok lenni Oroszországban, ott is leszek" - mondta Ibra a tőle megszokott stílusban.

A fogadóirodák viszont erősen kételkednek abban, hogy visszatér még egy nagy tornára a legenda, jelenleg ugyanis 2.70-szeres pénzt kínál az egyik bukméker arra, hogy Ibrahimovicnak is tapsolhatunk majd Oroszországban.

 oddsai a vb-győztesre
Németország 5.50
Brazília 5.75
Franciaország 6.75
Spanyolország 8.00
Argentína 9.50
Belgium 12.50
Anglia 17.00