Nemzetközi foci

Egy férfi megoldja a saját problémáit - Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic a manchesteri derbi utózöngéjeként ismét beszólt Guardiolának.

Néhány nappal az ominózus Manchester United - Manchester City találkozót követően sem csitulnak az odaszólogatások, most épp a svéd nagyágyú kezdte ki a katalán mestert. Korábban már többször ekézte Guardiolát, és most további részleteket mesélt a Barcelonánál eltöltött - közel sem felhőtlen - közös időszakról.

Nem ő volt a legrosszabb edző aki alatt dolgoztam, de minden bizonnyal ő volt a legéretlenebb - egy férfi megoldja a saját problémáit.

A 36 éves csatár Európa legnagyobb klubjaiban játszott pályája során, rendkívül sikeres periódusokat töltött el többek közt az Ajax, Inter, AC Milan, Juventus és PSG csapatában. A La Liga-óriás Barcelonánál azonban sosem találta a helyét, kétéves szerződéséből a második szezont kölcsönben töltötte a Milannál. Annak ellenére, hogy 29 spanyol élvonalbeli meccsén 16 gólt és 7 asszisztot jegyzett (23-szor volt kezdő), a svéd élő legenda nehézkes kapcsolata az akkori mesterrel, azaz Pep Guardiolával, rányomta bélyegét a gránátvörös-kék színekben eltöltött időszakára, hiszen sosem tudott igazán beilleszkedni a klubba.

A két zseni sosem jött ki jól egymással. fotó: skysports.com
A United sztárja korábban már kritizálta a katalán edzőt, könyvében azt kifogásolta, hogy a taktika túlságosan Messi köré épült, a közelmúltban pedig 'gyáva, gerinctelen ember'-ként célzott Pepre. Kedden a Sky Italianak adott interjújában ismét célkeresztebe került a City edzője, és Ibrahimovic azt taglalta, hogy a 'legéretlenebb' edző volt aki alatt dolgozott.

"Mondtam Guardiolának, hogy ő a többi játékost beáldozza Messiért. Azt mondta, erre, hogy megért engem. Ezután a következő meccsen a padon találtam magam, és az azt követőn is, és utána ismét. Gondoltam magamban, hogy 'na, remekül megoldotta a problémát'...Ezt követően nem is szólt hozzám, sőt a szemembe sem nézett. Ha bementem egy szobába, ő kiment onnét. Ha találkozni akartam vele, ő odébb állt. Ez már nem a fociról szólt." - ecsetelte kellemetlen emlékeit részletesen Ibra.

"De a probléma az övé volt, ő volt aki nem tisztázta velem a nézeteltérést. Emlékeszem első napomon azt mondta nekem, hogy a Barca játékosok nem Ferrarikkal és Porschékkal járnak edzésre. Már az elején beskatulyázott, de ha nem ismersz valakit, hogyan ítélheted el látatlanban? Ez az én tapasztalatom volt vele, a többiek nevében nem tudok nyilatkozni - bár olvastam, hogy hasonló dolgok történtek Mandzukic és Eto'o esetében is. Nem ő volt a legrosszabb edző aki alatt dolgoztam, de minden bizonnyal ő volt a legéretlenebb - egy férfi megoldja a saját problémáit."

Ibra tehát nehezen emészti meg, hogy nem tudott kulcsemberré válni a Barcelonában, mindenesetre Manchesterben az lehet, hiszen sérüléséből visszatérve egyre több időt tölt a pályán.

[2522908] 2017-12-13 21:00:00 Manchester United - Bournemouthx;