Nemzetközi foci

Újabb gigasztár köthet ki az MLS-ben

Zlatan Ibrahimovic állítólag már meg is egyezett a LA Galaxyval, és a következő idényt Amerikában kezdi.

Szerdán robbant a hír, amelyet már rebesgetnek egy ideje: a svédek legendás csatára az USA-ba igazol. A L'Equipe írása szerint Ibra már hetekkel ezelőtt megegyezett a részletekről a Los Angeles-i csapattal, ráadásul José Mourinho is áldását adta a transzferre. 

Zlatan meghódíthatja Amerikát is, és az ő korában ez logikus döntés lenne. fotó: espnfc.com

A portugál mester úgy nyilatkozott, hogy nem fogja erőszakkal a csapatánál tartani a játékost, és nem áll az átigazolás útjába. Ez persze nem meglepő, hiszen Alexis Sánchez érkezésével komoly ráncfelvvaráson esett át a Vörös Ördögök támadószekciója, ráadásul a Ibrahimovic szerepeltetését sorozatos sérülések is hátráltatták. Meglepő azonban, hogy Zlatan az edzőjével nem beszélt az ügyről.

"Soha nem említette ezt nekem, úgyhogy nem tudom. Legutoljára azt mondta. hogy minél hamarabb szeretne teljesen fitt lenni, és segíteni a csapatnak. Keményen dolgozik, hogy újra bevethető legyen, és megfeleljen a Premier League követelményeinek." - mondta a Special One.

A 36 éves csatár egy éves szerződés hosszabbítása júliusban lejár, és ügynöke, Mino Raiola is megerősítette, hogy lehet még annak lejárta előtt távozik a manchesteri klubtól. Ibra amennyiben az USA mellett dönt olyan klasszisok kikövezett útját követheti, mint David Beckham, David Villa, Andrea Pirlo vagy Bastian Schweinsteiger.

A szerda esti angol élvonalbeli csúcsrangadón a svéd ász még biztosan nem játszhat, a frissen igazolt chilei fenegyerek, Alexis viszont debütálhat a Premier League-ben. A meccsről beharangozónkban részletesebben is olvashatsz.

237903