NBA

Most érdemes pakolni a Torontót LeBronék ellen?

A tendenciák azt mutatják, a Raptors ma mindenképpen hozza a hendikepet a Cleveland ellen.

Élesedik a harc az NBA rájátszásában, következnek a hatodik mérkőzések mindkét párharcban. A Cleveland Cavaliers és az Oklahoma Thunder 3-2-es vezetéséből csak az utóbbi meglepetés, a Cavset ugyanis toronymagas favoritként hozták ki a bukik. A Raptors azonban eddig szorossá tudja tenni a párharcot, hazai pályán mindkét meccsüket hozták LeBron Jamesék ellen. Mi várható a statisztikák alapján ma este?

A párharc eddigi eredményei
Mérkőzés Helyszín Győztes
1. Cleveland CLE 115-84
2. Cleveland CLE 108-89
3. Toronto TOR 99-84
4. Toronto TOR 105-99
5. Cleveland CLE 116-78

Ha csak abból indulunk ki, hogy az ötödik meccsen tönkreverte a Cleveland a Torontót, akkor sima vendégsiker, elméletben könnyedén lezárhatj a párharcot a Cavs. Azonban az első két meccset is meggyőző pontkülönbséggel (31, 19) nyerte a Cleveland, hazai pályán ebből viszont semm nem érződött, hiszen a Toronto előbb 15, majd 6 ponttal verte ellenfelét. A csütörtök hajnali 116-78 vajon kihatással lesz a következő meccsre?

Az 1990/91-es szezon kezdete óta 56 mérkőzés ért véget legalább 30 pontos különbséggel a rájátszásban. A következő mérkőzésekből azonban 26-ot meg tudott nyerni az "agyonvert" gárda, míg a hendikepet 36-szor (64%) hozták. Legalább 38 ponttal pedig 12-szer nyertek a csapatok az elmúlt 26 évben, a következő mérkőzésen azonban rendre elbuktak a hendikep ellen (9-3 a megvert csapat javára).

Tyronn Lue fiai eddig nyeregették ugyan meccseiket idegenben is, ám közel sem olyan meggyőzően, mint hazai pályán. A statisztikák és a Raptors impozáns hazai teljesítménye azt mondatja velünk, ha DeRozanék nem is feltétlenül tudják kiharcolni a hetedik mérkőzést, sima vereséget biztosan nem szenvednek hazai pályán.

hatharom.com-tipp: Toronto +8.5
TippmixPro @1.85