NBA

Durant lehet, visszatér, de már túl késő? - tippek az NBA-nagydöntőre

Rég volt ilyen misztikus sérülés által beárnyékolt finálé és a történetben újabb csavar jöhet.

Játék nélkül is vitte a címlapokat a kétszeres Finals MVP játékos, Kevin Durant. fotó: NBA

Az idei szezon nagydöntője nem éppen úgy alakul, ahogyan vártuk. A GSW ugyanis négy meccs alatt a kiesés szélére sodródott. Persze ennek az egyik fő oka, a sérüléshullám, ami sújtja az oaklandieket, ez azonban nem vesz el semmit a Raptors érdemeiből, amely a pompás védekezésének köszönhetően a Bucks után a Warriorst is 100 pont alatt tudta tartani. Nem beszélve arról, hogy a második meccsen bő öt percig pontképtelen torontóiak könnyen lehet, hogy kisöpörték volna a címvédőt, ha nincs akkor az a bizonyos 18-0-s run.

{"headTitle":"Warriors-Raptors, Game 5","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-06-11 03:00","footerTitle":"Eredő odds","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Warriors nyer","odds":"2.090","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Raptors nyer","odds":"1.833","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}

A párharcnak persze még nincs vége, de immár a bukmékerek is elengedték a Golden State kezét. Nem is kicsit, hiszen 

a Warriors triplázása jelenleg @5.25-ös, míg a Toronto első bajnoki címe @1.18-as szorzón pakolható. 

A döntő legértékesebb játékosa-cím várományosa, Leonard a második csapatot vághatja el a zsinórban harmadik trófeától – megtette már LeBron James Miamijával, most pedig egy újabb dinasztiába rondíthat bele. A korábban említett, 2014-es nagydöntőben is megkapta az akkor még csak 22 éves small forward az MVP díjat.

Talán az utolsó szalmaszál, amibe a Dubs kapaszkodhat, az Kevin Durant. A spekulációk vele kapcsolatban hosszú hetek óta tartanak – egyesek úgy gondolták, hogy a Warriors csak akkor veti be, ha tényleg ég a ház, míg mások szerint csak lélektani hadviselésként lebegtették a lehetséges pályára lépését úgy, hogy közben tudták, hogy biztosan nem tér vissza a nagydöntőre. A teljes igazság lehet, hogy soha nem derül ki, ami viszont biztos, hogy Durant már edzésbe állt. A nagy kérdés, hogy ha esetleg szóhoz is jut végre, vajon az ütemből teljesen kiesve képes lesz-e arra a teljesítményre, mint sérülését megelőzően.

Ami szintén aggasztó lehet a GSW szurkolóknak, hogy immár a trendek is ellenük szólnak, bár korábban hiába az ő győzelmüket támasztották alá, akkor is kikaptak. A Raptors az utóbbi nyolc meccsén 7-1 volt ATS, amikor az előző meccsén legalább száz pontig jutott, továbbá 5-1 ATS az olyan meccseit követően, amikor verte a spreadet.

Jelenleg elég kilátástalannak tűnik tehát a címvédő helyzete, de nem gondolnánk, hogy harc nélkül feladják. A kétesély totálisan lutrinak tűnik, így egy speciális játékos fogadásba fektetünk. A döntő egyik kevésbé rivaldafényben lévő, de nagyon is meghatározó ’raptorja’, a Curryt gyakran hatékonyan semlegesítő és a támadó oldalon 13.8 pontot átlagoló VanVleettel veretjük a 10.5-es line-t kedd hajnalban is.

Szerintetek van visszaút a Warriors számára?

 

 

 

 

{"headTitle":"Warriors-Raptors, Game 5","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-06-11 03:00","footerTitle":"Eredő odds","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Fred VanVleet pontjai 10,5 fölött","odds":"1.95","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}