NBA

Az amnesztizációs jognak köszönhetően hullanak a fejek

  • Barcsai Róbert

Mivel a legnagyobb nevek már elkeltek a szabadügynök-piacon, az elmúlt napokban lecsendesedni látszottak a kedélyek az NBA világában, azonban hogy ne unatkozzunk, három csapat is élt amnesztizációs jogával.

Miller (j) hiába szórta a triplákat a rájátszásban, nem kell a címvédőnek - Fotó: si.cnn.com

Rossz hírt kapott a napokban Mike Miller, Drew Gooden és Linas Kleiza is, mivel korábbi kenyéradójaik úgy gondolták, hogy ezektől a játékosoktól, illetve szerződéseiktől kell megszabadulniuk az amnesztizációs jog által.

A Miami Heattel az elmúlt két szezonban bajnoki gyűrűt nyerő Miller a következő két idény során 13 millió dollárt vágott volna zsebre, amnesztizálásával azonban 17 millió dollárnyi luxusadótól szabadult meg a címvédő.

A litvánok vajkezű büszkesége, Linas Kleiza hiába élt játékos-opciójával a 2013/2014-es szezonra, a csapat vezetősége nem kért belőle, ennek oka, hogy a Raptors szeretné elkerülni a luxusadó fizetését.

A már említett két játékosnak nem lesz túl nehéz dolga, ha új csapat után szeretne nézni, Drew Goodenre viszont nehéz napok várnak. Hiába kötött ugyanis ötéves, 32 millió dolláros szerződést anno Wisconsinban, az utolsó két esztendőben már nem kér a Bucks vezetősége a veterán magasemberből. Ez persze nem is csoda, hiszen a három Milwaukee-ban töltött esztendő alatt mindössze  107 meccsen lépett pályára Gooden...