NBA

1.85-ért vernénk a bukikat - tippek az NBA-rájátszásra

Söprésre készül a Cavs, de a Toronto nem fogja ezt ölbe tett kézzel nézni - eddig háromból kétszer megszorongatták őket.

A harmadik meccset újabb dudaszós-kosárral döntötte el LeBron. fotó: Def Pen

Szerdán magyar idő szerint hajnali 02:30-kor a Cleveland Cavaliers a 4-0-ás sikerért száll harcba az alapszakasz-győztes Toronto Raptors csapatával a Quicken Loans Arena közönsége előtt. 

Fogadás a győztesre    
Cleveland Toronto
1.35 2.70
Fogadási határidő: 2:30

A kanadai csapat hiába produkálta a franchise történetének legjobb regular seasonját, úgy tűnik, hogy már csak idő kérdése és a második körben búcsút mondanak a playoffnak. Persze még egy szalmaszálnyi esélyük maradt, de az szépen körvonalazódott, hogy ha LeBron James rájátszás-fokozatra kapcsol, akkor vajmi kevés esélyük van a győzelemre, márpedig csak úgy mehetnek tovább, ha négyet behúznak zsinórban.

Az NBA történelme során 129-szer esett meg, hogy egy csapat 3-0-ás hátrányba került és mind a 129 alkalommal ki is esett. Mindössze három csapat jutott el a hetedik meccsig.

A Raptors mestere, Dwane Casey a vasárnapi laza edzés után a következőket mondta az nba.com-nak. "Tudjuk mivel volt a probléma. Csapatszinten 17 eladott labdát nem engedhetünk meg magunknak és néhány begyakorolt szituációt rosszul hajtottunk végre. Azokat a dolgokat kell helyre tenni, amik ehhez a végjátékhoz vezettek." -mondta.

Persze a legegyszerűbb most leírni minket. De nem adjuk fel, ahhoz túl sokat tettünk ebbe a szezonba és megdolgoztunk azért, ahol most vagyunk. 

- tette hozzá. A negyedik negyedben nagyot ment a Raptors, 38-26-ra hozták és a félidei 14 pontos hátrányt ledolgozva mentették egálra a meccset 7/11 triplát szórva. Aztán jött a Király és minden elveszett.

Az első három negyedben a legnagyobb csalódást az együttes legjobbja, az All-Stars-tag DeMar DeRozan okozta, aki 12 kísérletéből csak 3-at értékesített és Casey le is cserélte az utolsó játékrészre. DeRozen a következőket mondta teljesítményéről. "Nagyon nehéz volt. Sportolóként ez egy hihetetlenül nehéz helyzet. Azonban ezt cipeled tovább magaddal és hagyod, hogy feltüzeljen.

Sokszor voltam már hasonló helyzetben - minden arról szól, hogy hogyan reagálod le. 

- célozva arra, hogy közel sem adta fel és 200 százalékra pörgeti magát a negyedik meccsre.
A bökkenőt a Raptors számára egyetlen játékos jelenti, akinek neve összeforrt a Cleveland franchise-zal és aki 33 évesen élete egyik legjobb szezonját futja. De bármennyire is tűnik emberfelettinek James teljesítménye, ő is emberből van és ha csak 20 százalékkal visszaesik a hatékonysága és társai közül sem lép elő senki, akkor könnyen lehet, hogy 3-1-el utaznak vissza Kanadába. Pickünkhöz persze elég lenne, ha nem verik agyon a Torontót, amit az eddigiek alapján aligha hiszünk reális forgatókönyvnek.

  • A Cavs 1-5 az utóbbi 6 meccsén ATS olyan csapatok ellen akiknek legalább 100 pontot dobtak az előző meccsükön
  • A LeBron vezette csapat 0-5 ATS azok ellen akiknek pozitív a mutatójuk idegenben
     
Cavs - Raptors
hatharom.com
Hendikepp - Raptors +5.5
@1.85
Fogadási határidő: 02:30