NBA

Sok esélyt nem adnak a bukik a Cavsnek - tippek az NBA-rájátszásra

A Cavs csak hét meccsen bírt az Indianával és a fő kérdés, hogy a Király ki tudta-e magát pihenni.

Tavaly a Cleveland diadalmaskodott a playoffsban. fotó: nba.com

Kedden magyar idő szerint hajnali 2 órakor az Air Canada centerben feszül egymásnak a Toronto Raptors és a Cleveland Cavaliers az NBA-playoff második körének első mérkőzésén.

Fogadás a győztesre    
Toronto Cleveland
1.30 2.85
Fogadási határidő: 02:00

Az utóbbi két napban ismét minden szalagcímet a Cavs 23-asa vitt. James elképesztő, hogy kora ellenére az első helyen állt az alapszakaszban a lejátszott percek tekintetében és a rájátszásban is vezet. Az első körben átlagosan 41.1 percet töltött a pályán és gyakorlatilag egymaga juttatta tovább a Clevelandet a rájátszás második körébe. A Pacers ellen 34 pontot 10 lepattanót és 8 asszisztot átlagolt.

Ez volt az ötödik alkalom, hogy LeBron legalább 30 pontot, 10 lepattanót és 7 asszisztot hozott össze egy playoff párharcban - még soha senkinek nem sikerült ez egynél többször!

A Toronto elleni első meccs egyik nagy kérdése, hogy sikerült-e rendesen regenerálódnia, bár ezzel nem szokott általában problémája lenni. Más kérdés, hogy ahogy az Indiana ellen is látszott, akkor képes igazán odatenni magát, amikor már ég a ház, ám az utóbbi nyolc évben a döntő előtt senkinek nem sikerült csapatait kiejtenie. Kedd éjszaka Anunoby-n lesz a világ szeme, várhatólag az ő feladata lesz a Király megfékezése, de Pascal Siskam is ráállítható.

Lehetséges kezdőötösök:

  • Toronto: Kyle Lowry, DeMar DeRozan, OG Anunoby, Serge Ibaka, Jonas Valanciunas
  • Cleveland: George Hill, Kyle Korver, LeBron James, Kevin Love, Tristan Thompson

A Raptors igazából az egész szezonban stabilabb és jobb volt mint a Cavaliers, ám jól tudjuk, hogy ha az egyszemélyes hadsereg beindul, akkor a kanadaiaknak hiába a modernebb támadóegység, hiába az erősebb védelem, a szezonjuk ugyanúgy és ugyanaz ellen érhet véget akár csak tavaly.

Hazai pályán egyértelmű esélyesek DeRozenék, de a bukik eléggé leírják az első meccsen Ty Lue csapatát, mivel a spreadet +6.5-nél húzták meg és a Cleveland győzelme majd' háromszoros pénzt fizet. A Playoffban érdemes megvárni az első egy-két meccset, hogy normálisan meg lehessen ítélni a helyzetet, ezért a tétekkel csak óvatosan, senkit ne vezessen meg a magas szorzó. Az O/U-t szintén meglepően magasra, 216.5 pontra lőtte be a    , amennyiben több lesz a végeredmény, @1.95-szeres pénzt vághatunk zsebre - talán ez lehet a legjobb fogadás a meccsre.