NBA

Kitartunk továbbra is a GSW mellett - tippek az NBA-nagydöntőre

A második meccset nehezen, de behúzta az oaklandi együttes, amely immár hazai pályán szerezhet előnyt a fináléban.

Az első meccses blama után a Dubs összeszedte magát és magyar idő szerint vasárnap éjjel egalizálta a nagydöntő állását. Az a meccs is hasonlóan indult az elsőhöz, hiszen az korai periódusban nem igen találta az ütemet Steve Kerr csapata, amely örülhetett neki, hogy mindössze öt pontos hátrányban vonult a félidőre.

A harmadik negyedben aztán jött a már jól megszokott forgatókönyv - a Warriors egy 18-0-s runt (összesen 20 pont a félidő előtti duplával együtt) produkálva 13 ponttal ellépett - ez NBA-döntő rekord. Ugyan a végén még akadtak izgalmas pillanatok, de az előnyt már nem engedte ki a kezéből a címvédő csapat, amelynek a döntő kosarát Iguadala vágta be öt másodperccel a vége előtt.

{"headTitle":"Raptos-Warriors","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-06-06 03:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Raptors nyer","odds":"2.63","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Warriors nyer","odds":"1.54","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}

A Warriors még egy csúcsot is döntött vasárnap - a 13 beszórt triplával a döntők során már összesen 308-at jegyeznek, ezt pedig 24 meccs alatt érték el. A Lakers franchise rekordját adták át a múltnak, amely 298-at vágott be, de azt 73 (!) nagydöntős meccsen tette.
Kulcsfontosságú volt a hihetetlenül hatékony védőmunka is, amelyből oroszlánrészt vállalt a hosszú idő után újra kezdő Cousins, aki Gasolt és Ibakát is semlegesítette.

A második felvonás során a Torontót 37.2 százalékos mezőnykosár arányra tartotta a GSW,

amely azonban ismét fontos embereket veszített, hiszen Klay Thompson és Kevon Looney is lesérültek. Előbbinek a játékára mutatkozik esély, utóbbi azonban biztos, hogy nem játszik már a fináléban.

Trendek
 

  • A Raptors 3-11 ATS az utóbbi 14 idegenbeli meccsén a Warriors ellen
     
  • A Raptors 2-5 ATS az utóbbi hét olyan idegenbeli meccsén, ahol 0.600-nál jobb mutatóval bíró ellenféllel játszott
     
  • A Warriors 7-2 ATS az utóbbi kilenc olyan hazai meccsén, amikor két napnál többet pihent
     
  • A Warriors 4-1 ATS az utóbbi öt nagydöntős meccsén
     

 

A csapatok ezúttal az Oracle Arenában folytatják, ahol a Portland kisöprése, azaz 20 napja óta nem volt mérkőzés, tehát eszméletlen hangulat várható. Ugyan Durant mellett immár Klay játéka is kérdéses, de láthattuk a második meccs utolsó hét percében, hogy ez sem jelent megoldhatatlan feladatot a Kerr-legénységnek.

A GSW védekezésbeli finomhangolásai a támadásaikra is jó hatással voltak - a 38 mezőnykosarukhoz 34 assziszt társult, tehát kezdik kidomborítani azt, amiben igazán jók. Érik a címvédőnek egy igazán átütő meccs, ahol végre nem alszik el az első félidőben sem és könnyen lehet, hogy a feltüzelt közönséggel megtámogatva ez lesz az a 48 perc.

{"headTitle":"Raptos-Warriors","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-06-06 03:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Warriors -4.5","odds":"1.980","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}