NBA

A rutin miatt választjuk ezt az 1,70-es oddsot - tippek az NBA-nagydöntőre

Elérkezett a végső csata az NBA-ben, amelyen kiderül, hogy a Warriors tripláz, vagy a Raptors első trófeáját gyűjti be.

Még mindig nem tisztázott, hogy Durant mikor szállhat be a párharcba. fotó: Radio.com

A Golden State Warriors zsinórban az ötödik nagydöntőjére készül a fináléban újonc Toronto Raptors ellen, amelynek a jobb alapszakasz-statisztikája miatt megadatott a hazai pálya előnye. Ez persze csak akkor ér valamit, ha sikerül megtartani, ehhez pedig be kéne húzni az első két meccset - a bukik alapján az első felvonásban favoritok is a győzelemre.

{"headTitle":"Toronto Raptors-Golden State Warriors","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-05-31 03:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Toronto Raptors nyer","odds":"1.84","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Golden State Warriors nyer","odds":"2.08","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}

A kanadaiak útja meglehetősen rögösre sikerült, hiszen csak néhány támadás választotta el őket attól, hogy 3-1-re elhúzzon tőlük a 76-ers, a konferenciadöntőben pedig hasonlóan nem sokon múlt a Bucks 3-0-s vezetése. Ez sokat mond a döntő pillanatokban való döntéshozatalaikról, kiemelkedő védekezésükről, aminek döntő szerepe volt abban, hogy idáig jutottak, valamint mesterük, Nick Nurse kompetenciájáról.

A Finals egyik nagy kérdése, hogy ki lesz a legjobb játékos a pályán. Steph Curry, ahogyan már megszokhattuk, egymaga is el tudja intézni bármely ellenfelet, ám mivel Kawhi Leonard sokoldalúsága miatt el is happolhatja az MVP-címet. Már ha megnyerik a döntőt persze, hiszen a cím bevezetése óta csak egy alkalommal, 1969-ben Jerry Westnek sikerült behúzni az elismerést az alulmaradt csapatból. Durant is beleszólhat még ennek alakulásába, bár egyelőre úgy tűnik, hogy az első meccsen nem fog pályára lépni.
 

Trendek
 

  • A Warriors 6-2 ATS az utóbbi 8 olyan meccsén, amikor idegenben underdog volt
     
  • A Warriors 7-3 ATS az utóbbi 10 olyan meccsen, amikor legalább három napot pihent
     
  • A Raptors 1-8 ATS az utóbbi 9 olyan meccsén, amikor legalább három napot pihent
     
  • A két csapatból az egymás elleni meccseken a favorit 0-4 ATS

 

Fogadási szempontból nem vagyunk könnyű helyzetben. Egy egészséges KD-vel idegenben is favorit lenne a GSW, ám hiányában a bukik jóval óvatosabban szabták meg a line-t. Az elmúlt párharcokban láthattuk, hogy otthon mire képes a Toronto, így ezzel egyet kell, hogy értsünk, mégis a nagyobb értéket az underdogban látunk, főként az évek alatt felhalmozott döntő-rutin miatt. A playoff első meccseken Kerr irányításával hihetetlenül jó, 18-1-es győzelmi mutatót jegyez a Dubs, a mi tippünkbe pedig még egy pár pontos zakó is belefér.

{"headTitle":"Toronto Raptors-Golden State Warriors","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-05-31 03:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Warriors +4.5","odds":"1.70","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}