NBA

Ennyiért nehéz lenne kihagyni a Miamit

Az otthon brutálisan erős Heat a sérültekkel tűzdelt címvédő Raptors ellen is favorit.

Butler végre megtalálta a helyét és vezérletével remek szezont fut a csapat. fotó: USA Today

Ahogyan karácsonykor és szilveszterkor, az új év elején sincs megállás az NBA alapszakaszában. A csütörtök éjjeli menüből ezúttal a Heat-Raptorst szúrtuk ki, melyen a bukik lehet, hogy kissé elszámolták magukat.

{"headTitle":"Miami Heat-Toronto Raptors","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-01-03 01:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Miami","odds":"1.45","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Toronto","odds":"2.96","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}

Való igaz, hogy a Miami a legutóbbi meccsén kínos vereséget szenvedett a kihagyók által ritkított Wizards ellen. Többek közt Bradley Beal sem játszott a Washingtonban, Erik Spoelstra fiai viszont lebecsülték ellenfelüket és ennek megitták rendesen a levét. Önbizalomból nem volt hiány mondjuk, hiszen zsinórban öt megnyert meccsről érkeztek, amely alatt oda-vissza verték a karácsonykor a Bucks legyőzésével a bajnoki címre is bejelentkező 76erst is.

A csapat jelenleg a harmadik keleten, de ami az igazán nagy bravúr, hogy az American Airlines Arenában 15-1-gyel állnak!

Egyedül a LeBron-AD páros által fémjelzett Los Angeles Lakers távozott győztesen Miamiból, de az a mérkőzés is nagyon szorosra sikerült és mindössze három pont döntött. Több középszerű mutató mellett, ami kiemelkedik, az, hogy negyedik legjobbak a mezőnykosár százalékban és hatodikak az értékesített hárompontosok tekintetében. Jó jel továbbá, hogy a Heat 9-1 ATS az utóbbi 10 olyan meccsén, amelyre egy vereséget követően érkezett.

A vendégeknél olyan fontos hiányzók vannak továbbra is, mint Siakam, Powell vagy Gasol. Mióta nem játszik ez a trió, 3-3-ra állnak. A szezonra amúgy összességében nem lehet panasz, hiszen Leonard elvesztése ellenére is tartják jó pozíciójukat és jelenleg negyedikek a konferenciában. Az évek során sokat kritizált Lowry végre valóban igazi vezére lett a csapatnak.

Ennek ellenére úgy véljük, hogy a liga legstabilabb hazai csapatába beletörik a bicskájuk, hiszen olyan együttesek, mint a Houston, Utah és Philadelphia is üres kézzel távozott az AA Arenából. A spreadet viszont nem vállaljuk, hiszen a kétesélyes sikerre is korrekt szorzót kapunk és óriási verést amúgy sem várunk.

{"headTitle":"Miami Heat-Toronto Raptors","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-01-03 01:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Miami","odds":"1.45","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}