Darts-vb

Így tippelnek a darts-szakértők az elődöntőkre

  • hatharom.com

A hatharom.com darts szakértője, a Sport TV szakkommentátora és a PDC Hungarian Fan Club adminjai kivesézték a darts-vb esti elődöntőit.

Első elődöntő - Ki jut tovább?
Raymond van Barneveld Adrian Lewis
TippmixPro @ 2.35 TippmixPro @ 1.45

Ziegenhám Medárd - a Sport TV szakkommentátora és a PDC Hungarian Fan Club adminja

Smith ellen a nagy kiszállókat nagyon szépen dobálta Barney, többször is ugyanabban a formában, ez volt a szenzációs benne. Azt viszont vegyük alapul, hogy egy igazán gyengén játszó Lewis verte meg 5-2-re a Wrightot úgy, hogy a skót dobta a több 180-at. Ha öt meccset lejátszanak ugyanígy, abból legalább négyszer valószínűleg kétszer annyit dob Lewis. Az utolsó partiban látszódott, hogy milyen jó állapotban van az angol, és nem hiszem, hogy egymásután valaki kétszer is nyerhet úgy, hogy az ellenfele folyamatosan nem tud kiszállni, ezért én úgy gondolom Lewis fog nyerni. 

Székely "Penge" Pál - Magyar bajnok és a PDC Hungarian Fan Club adminja

Szerintem Barneveld fogja nyerni ezt a mérkőzést, több okból kifolyólag is. Az egyik az, hogy hihetetlenül egyben van az öreg mentálisan, Lewis pedig nem biztos, hogy kiheverte azokat a megingásait, amelyek a Wright elleni negyeddöntőben adódtak - megköszönheti a skótnak, hogy azokat nem használta ki. Barneveld viszont ezeket büntetni fogja, egyben van a holland fejben, most nem tudják megtörni. 

Vegyél részt a PDC Hungarian Fan Club hatharom.com főtámogatásával zajló nyereményjátékán, ahol a fődíj egy 43 colos LG Smart TV! A részletekről a www.pdcfanclub.hu-n és a Sport TV élő közvetítéseiből értesülhetsz!

Barta Zsolt - a PDC Hungarian Fan Club adminja

Lewisnak igazából nem kellett megizzadnia egyik mérkőzésén sem, ellenben ugye Barneveld a második fordulótól kezdve döntő szettes mérkőzéseket játszott, és ebből kettő hosszabbításos is volt, nem volt rendes játékidőben vége a történetnek. Így baromira fontos kérdés, hogy mennyire fáradt el, illetve hogy a cukrát hogyan fogják tudni "belőni". A Lewis esetében pedig az a kérdés, hogyan fogja tudni lereagálni azt, hogy végre - várhatóan - egy komolyabb ellenállásba ütközik. Azt pedig tudjuk, hogy Lewisnak tudja befolyásolni a játékát az, hogy mit kap az ellenfelétől, nem mindig tudja maximálisan függetleníteni magát ellenfele játékától. A látottak alapján én Barney-t tartom az esélyesebbnek, úgy érzem, hogy mentálisan nagyon egyben van az öreg, és eddig nagyon szorongatott helyzeteket tudott a maga javára fordítani, szerintem ezt most is meg fogja tudni csinálni. 

Bata József - a PDC Hungarian Fan Club adminja

Lewist várom győztesnek mindenféleképp, izgalmas meccs várható, de szerintem Barneveld itt már a három nagy küzdelem után fáradt lesz, ráadásul egészségügyileg is kérdéses, hogyan tudja elviselni a nagy nyomást.

Cesc18  - a hatharom.com tippmestere és darts-szakértője

Lewisban ég a visszavágási vágy a tavalyi vereségért, igaz, azóta több tornán is találkoztak, nyert is az angol, de igazán akkor lesz édes a bosszú, ha az Ally Pally színpadán is legyőzi a hollandot. A formája megvan hozzá, sül a keze, és mentálisan is egyben van. Barney-nak szerintem sok lesz még egy ilyen nagy derbi azok után, hogy három döntő szettes meccsen van túl, ahol többször is nem a saját kezében volt már a sorsa.

Második elődöntő - Ki jut tovább?
Gary Anderson Jelle Klaasen
TippmixPro @ 1.22 TippmixPro @ 3.40

Ziegenhám Medárd - a Sport TV szakkommentátora és a PDC Hungarian Fan Club adminja

Szenzációs formában van Anderson, de Klaasen is. Ne felejtsük el, hogy két világbajnokról van szó, és rendben van, hogy a hollandé 2006-ban történt, de "csak" egy Barneveldet vert meg a döntőben. Én megmondom őszintén, Phil Taylor ellen volt egy pillanat, amikor megtörve láttam Klaasent, de amikor 2-0 után elhibázta Taylor a dupla 20-at, onnantól olyan mentális erősséget és keménységet mutatott a holland, ami kevés játékosban van meg. Például Andersonban, amit például tavaly a döntőben láttunk tőle. Én 51%-os esélyt adok Klaasennek, hogy nyerni fog.

Székely "Penge" Pál - Magyar bajnok és a PDC Hungarian Fan Club adminja

Nagyon jól játszik Anderson, nagyon egyben van, Klaasennek az aránylag pörgős stílusa sokkal jobban fekszik neki, mintha egy lassabb játékos ellen kellene játszania. Így tudja a saját tempóját játszani, ami nagyon fontos. Ha nem is simán, de nyerni fog Anderson, szinte biztos.

Barta Zsolt - a PDC Hungarian Fan Club adminja

Anderson szurkolóként nem mondhatok mást, minthogy ő jut tovább. A Daryl Gurney elleni meccsét leszámítva nemigazán kellett megerőltetnie magát, függetlenül attól, hogy klasszis teljesítményt nyújt, a négy versenyben lévő játékos közül neki a legmagasabb a tornaátlaga. Klaasen iszonyatosan érett játékot mutatott eddig a vb-n, azért véletlenül Taylort valaki nem tudja megverni. Az mindenféleképpen egy elismerésre méltó dolog, hogy idáig eljutott, de szerintem is ez lesz neki a végállomás. Már csak azért is, mert Gary fogja tudni hozni azt a tömeget, amit Klaasen ritmusból tud dobni, két 180 dobógép csatájáról lesz majd szó. Szumma szummárom a múlt is Gary mellett van, a nagyobb tapasztalat is, egymás ellen is ő áll jobban. Tavaly a vb-n megütköztek egymással, akkor Klaasennek nagy esélye volt, de nem tudott vele élni, a skót pedig jobban tudja, hogy lehet ezen a színpadon mérkőzést nyerni. Úgyhogy szerintem Anderson nyer, ha nem is simán, de én nem is várom ettől a meccstől, hogy döntő szett legyen. 6-3, 6-4-et várok.

Profi darts-tippeket szeretnél? Látogass el a LOGIBET.COM-ra, ahol a legjobb hazai és nemzetközi tipsterek tippjei közül válogathatsz!

Bata József - a PDC Hungarian Fan Club adminja

Olyan érzésem van, hogy Klaasen nagyon jó formában van, viszont Gary Anderson sokkal tapasztaltabb, fejben sokkal jobban tud koncentrálni, és egy ilyen hosszú mérkőzésen ez elő fog jönni. Nagyon szoros találkozón, de Anderson nyer a tapasztalatának köszönhetően. Olyat is el tudok képzelni, hogy Klaasennek jobb átlaga lesz mint a címvédőnek, és mégis Anderson nyeri a mérkőzést. Egy-két kört hibázik majd kiszállón, Klaasen viszont megcsinálja, ezért lehet szoros meccs, de a végén Anderson örül majd, mert fejben erősebb. Elég csak a tavalyi vb-döntőt alapul venni, ahol nyilai kiestek, beszólogattak neki, és így is oda tudott koncentrálni. Erre a meccsre is oda fog, ha valaki nagyon akar még egy vb-címet, az ő, amivel ő is bekerülhet a történelem könyvekbe.

Cesc18 - a hatharom.com tippmestere és darts-szakértője

Azt gondolom, hogy Andersontól visszaesést nem fogunk látni, tehát ő ugyanúgy hozni fog egy 100 körüli átlagot mint eddig, a kérdés, hogy Klaasen melyik arcát mutatja élete első elődöntőjében. Lewis-ékhoz hasonlóan tavaly ők is találkoztak a vb-n, akkor a holland nagy csatára kényszerítette a későbbi bajnokot. A kulcs Klaasen részéről az lesz, hogy az elején tud-e menni Gary-vel, akkor ugyanis a skót is elbizonytalanítható, ezt láthattuk a második fordulóban a Gurney elleni meccsén is. Ha elengedi Andersont, akkor maximum csak felvillanásai lesznek, nagy előnyből a skót nem fog kikapni. De én képesnek érzem Klaasent arra, hogy nyerjen, elvégre ezen a meccsen inkább a címvédőnek van vesztenivalója.