Karrier

Guardiola a Premier League-ben is bizonyíthat - Thierry Henry

Sokak szerint a spanyol mester váltja majd José Mourinhót a Chelsea kispadján.

Az elmúlt hetekben a Chelsea gyengélkedésének köszönhetően felerősödtek azon hangok, melyek szerint José Mourinho napjai meg vannak számlálva a londoni klub élén. Pletykák szerint a portugál utódja Pep Guardiola lehet, akinek bár élő szerződése van a Bayern Münchennél, Thierry Henry szerint hamarosan Angliában is kipróbálja magát.

"Ő egy igazán nagy küzdő és versenyző alkat, szeretne minden ligában bajnokságot nyerni, ahol csak teheti, ezért szerintem hamarosan a Premier League következik. Illeszkedne is a stílusa az angol bajnoksághoz, ő egy remek srác, fantasztikus képességekkel. Élvezi a játékot, kontrollálja a körülötte zajló eseményeket, kollégái előtt jár gondolkodásban is. Az egyik legjobb tréner, akivel dolgoztam. Megköveteli a kemény munkát és az önfegyelmet a pályán és a pályán kívül is." - mondta a francia klasszis támadó.

Henry arra alapozhatta egyébként jóslatát, hogy Guardiola szerződése az idény végén lejár, de egyelőre nemigen volt szó a hosszabbításról. Mourinho esetében a bukik szerint közeledik a vég órája, hiszen már csak 2.80-as szorzót fizetne az egyik ismert brit portál, amennyiben Mou lenne a következő PL-edző, aki távozik csapatától, nála csak a Newcastle United trénere, Steve McClaren esélyesebb.