Angol foci

Ilyen nincs és mégis van, 41-szeres szorzóért vérzett el a City

  • gb1

Bye bye FA-kupa, viszlát négytrófeás álmok, Guardioláékat egy harmadosztályú csapat rántotta vissza a földre.

Világraszóló sikert aratott hétfőn este a harmadik vonalban focizó Wigan együttese, hiszen sokkoló vereséget mért a Premier League végső győzelmét már zsebben tudó Manchester City gárdájára.

A meccs hőse, aki találatával beírta magát a történelemkönyvekbe. fotó: skysports.com

Minden csapat életében vannak persze olyan meccsek, amikor egyszerűen semmi nem jön össze, és hiába próbálkoznak bármivel, képtelenek betalálni az ellenfélnek. Nem mindegy azonban, hogy ez milyen esemény alkalmával történik - egy elhanyagolható barátságos meccsen, vagy egy kiesés rémével fenyegető kupameccsen. Nos, a City egy ilyen napot fogott ki hétfőn, és az elképesztő fölényüket mi sem szemlélteti jobban mint ez a pár adat:

  Wigan Manchester City
Labdabirtoklás (%) 17 83
Kapuralövés 4 27
Blokkolt lövés 1 15
Összes passz 183 845

A kibrusztolt hazai siker két kulcsmomentuma Will Grigg gólja, mely végül eldöntötte a párharcot a DW Stadionban és Fabian Delph 45+2. percben történt kiállítása voltak. A katalán mester a lefújást követően ugyan elismerte a piros lap jogosságát, a félidőben mégis őrjöngve ugrott az ellenfél trénerének arcába.

Az égszínkék sztárcsapat verését tovább szépíti, hogy közel sem tartalékos kezdővel álltak ki a tavaly a Championshipből kihullott hazaiak ellen. Pályán volt többek között Sergio Agüero, David Silva és Leroy Sané is, hiába azonban a hihetetlen statisztikai  és mezőnyfölény, a végelszámolásnál ez mit sem számított. A kiscsapat ráadásul olyan kiváló védekezést mutatott be, hogy Agüeróék első kaput eltaláló lövésére a 85. percig kellett várni.

Azon orákulumok, akik sikerrel tippelték meg a hazai sikert, átlagban @22, míg az 1-0-át eltaláló nagymesterek @41-szeres pénzt vághattak zsebre.

Nem kell messzire menni, hogy olyan fogadót találjunk, aki a sikerrel jósolta meg a megjósolhatatlannak tűnő eredményt,  'viktorka700' nevű olvasónk ugyanis telibe trafálta az év egyik legnagyobb meglepetését.

Guardioláék azon álma tehát, hogy mind a négy fronton végső sikert ünnepelhetnek, ezennel szertefoszlott, az FA-kupát 2013-ban már elhódító Wigan pedig tovább álmodhat, hogy történelmük során másodszor is magasba emelhetik majd a legrangosabb angol trófeát. Márpedig amikor öt éve révbe ért az Athletic, éppen a Cityt csapták meg 1-0-ra a fináléban.

[2713079] 2018-02-19 20:55:00 Wigan Athletic - Manchester Cityx;