Premier League

Ez egyszerűen megöli a játékosokat - Guardiola

A Manchester City spanyol mestere nem az első, aki kifakadt a borzalmas téli menetrend miatt.

Fotó: Archív

Nincs vége a feszített tempónak Angliában, a karácsonyi szünetet követően a kupában még életben maradt csapatok előbb az FA kupában, majd a Ligakupában lépnek pályára. Az egyik ilyen érintett csapat a Manchester City, amely december 3. és január 14. között, vagyis 43 nap leforgása alatt 13-szor is pályára lép, vagyis regenerációra semmi esélye a játékosoknak. Pep Guardiola csapata hiába vezeti fölényesen a bajnokságot, egyre-másra esnek ki a kulcsjátékosai, amiért természetesen a hihetetlen tempó okolható.

A Manchester City következő mérkőzései
   
  1 x 2
Manchester City-Burnley (01.06. - FA Kupa) 1.15 6.25 12.25
Manchester City-Bristol City (01.09. - Ligakupa) 1.12 6.50 14.25
Liverpool-Manchester City (01.14. - Premier League) 2.90 3.40 2.25

"Hihetetlen mennyiségű sérültünk van folyamatosan, most éppen Kyle Walkernek lett valami baja. Mindenki láthatja, hogy ez így nem normális, egyszerűen megöljük ezzel a játékosokat. A liga vezetésének valamit reagálnia kell erre, mert az abszurd, hogy december 31-én és január 2-án is pályára kell lépnünk. Tudom, hogy a show-nak folytatódnia kell, de mindenki a játékosok miatt van itt, nem az edzők vagy a sajtótájékoztatók miatt, márpedig pont a játékosokat nem védik meg kicsit sem. A minőség így a mennyiség rovására megy. Folyamatosak az izomsérülések a játékosoknál..." - panaszkodott Guardiola.

Némi öröm lehet azonban a manchesteri ürömben, hogy bár Gabiel Jesús 4-6 hétig harcképtelen lesz, de a középpályára De Bruyne és David Silva is visszatérhetett, így valamelyest bővültek Pep opciói.

A bajnokságot 15 ponttal vezető Cityre a következő PL-fordulóban rangadó vár, hiszen a Liverpool fogadja Agüeróékat, ám addig jön még egy Burnley és egy Bristol City elleni kupameccs.

237903