Angol foci

Ha csak egy statisztikát nézel meg ma, ez legyen az

  • gb1

Ezt látva még az is megemeli a kalapját, aki utálja Guardiolát, hiszen ez a rekord akár örök életű is lehet.

Már-már kezd unalmas lenni, hogy a sportsajtó címlapjai folyamatosan a katalán tréner által irányított Manchester Cityről szólnak. Szerda este, a walesi Swansea otthonában aratott 4-0-ás újabb sikerükkel már zsinórban a 15. győzelmet húzták be. Rendkívül meglepő hír, nemdebár? Ezzel továbbra is tartják masszív 11 pontos előnyüket a tabella élén, és a bukik szerint szinte bizonyos, hogy el is döntötték az idei Premier League kiírást. Arra, hogy ők emelhetik fel a szezon végén a trófeát, jelenleg @1.040-es szorzót kínálnak.

Dominancia. Talán ez a legfontosabb kulcsszó a spanyol edzőzseninél, aki nemrég úgy nyilatkozott, hogy ha nem működne a labdatartásra alapuló taktika, inkább visszavonulna. Az idei kiírás előtt azonban a statisztikusok leírták őket előre, hiszen az utóbbi 8 évben sosem végzet a tabella első helyén az a csapat, amely a legtöbbet birtokolta a labdát.

A katalán mester sajátos filozófiájával azonban nem csak a City, de az egész liga karakterét átformálta.


És akkor jöjjön a lényeg. Bármilyen hihetetlen, amekkora mérföldkő minden egyes új győzelem az égszínkék csapatnak, Pep számára, mint menedzser, egyáltalán nem szokatlan.

Jelenleg Guardiola tartja a leghosszabb győzelmi sorozatot a LaLiga (16), a Bundesliga (19) és a Premier League (15) történetében egyaránt.

Haters gonna hate, szokták volt mondani, de ennek a statisztikának a tudatában nem lehet nem elismerni amit letett az asztalra. És hol van még a vége?

Sikerül-e a Manchester Citynek veretlenül megnyerni a bajnokságot?x;

Hétvégén mindenesetre újabb komoly erőpróba vár Agüeróékra, hiszen a Tottenhamet látják vendégül az Etihad Stadiumban.

1x2    
Manchester City Döntetlen Tottenham
1.50 4.20 5.50
237903