Angol foci

A City 126 éves rekordot adhat át a múltnak

  • gb1

Guardiola neve az évek során összeforrt a rekordok döntögetésével - most Angliában is a halhatatlanok közé kerülhet.

1x2    
Manchester United Döntetlen Manchester City
3.15 3.35 2.15

A múlt vasárnapi West Ham elleni győzelemmel a katalán mester csapata már a 13. bajnokiját nyerte meg zsinórban, és ennek kapcsán a 90min.com szedte össze a Premier League vonatkozó statisztikáit. A City újabb sikerével egalizálta az angol élvonal jelenlegi rekordját, melyet először a Preston és a Sunderland csapata abszolvált az 1891-92-es szezonban. Azóta a bravúrt sikeresen ismételte meg az Arsenal (2001-02) és a Chelsea (2016-17) együttese is, de megdönteni senkinek sem sikerült.

A kopasz zseni ismét nagyot alkotott. fotó: 90min.com
Wenger csapatának győzelmi szériája ugyan 14 meccsesre nyúlt, de mivel a 14. siker már a következő szezonban esett, így ez nem tekinthető hivatalos csúcsnak - bár a maga nemében így is az vált belőle.

A Manchester City elképesztő szériája egészen augusztusig nyúlik vissza, a Bournemouth elleni 2-1-es győzelemmel kezdődött. Attól kezdve zsinórban jöttek a győzelmek, köztük talán a legemlékezetesebb a Liverpool 5-0-ás legyalulása. Ebben a 13 meccses periódusban Guardiola fiai 43 gólt termeltek, ami több mint 3-as átlag meccsenként. Persze nem volt minden meccs tükörsima, hiszen négy csapat ellen egy gólos hátrányból kellett fordítaniuk (Bournemouth, Huddersfield, Southampton, West Ham).

Az utóbbi hetek elvitathatatlan hőse Raheem Sterling volt, aki utolsó pillanatban esett találataival 3 alkalommal is diadalmaskodni tudtak. Az angol riporterek el is nevezték Sterling Time-nak a meccs végső periódusát. Az idei kiírásban már 12 találatnál jár, ezzel pedig már most legjobb Premier League szezonját futja.

Amennyiben az égszínkék együttes vasárnap legyőzi a Mourinho csapatát, 126 év után megdőlhet ez a csodálatosan hosszú életű rekord, ám az biztos, hogy most sem vár majd sétagalopp a Cityre. Az élete formájában lévő de Gea  és az előtte húzódó, a ligában legkevesebb (9) gólt engedélyező védelem feltörése ugyanis az eddigi legnagyobb falat lesz a katalán mesternek. Ja, és azt se felejtsük, hogy a United otthon 7/7 győzelemnél jár, amelyből 6-ot nullára hozott le, és mindössze egy darab kapott góljuk van ezidáig.

[2522897] 2017-12-10 17:30:00 Manchester United - Manchester Cityx;