Angol foci

Guardiola átírta a Premier League történelmét

Soha egyetlen csapat sem rajtolt még olyan jól, mint most a City. A bukiknál már csak aprót fizetnek a bajnoki címére.

Guardiola nevéhez újabb rekord fűződik / manchester city facebook

Szombaton lejátszotta 10. mérkőzését is az angol bajnokságban a Manchester City, amely ezúttal a West Bromwich Albion otthonában szerezte meg a három pontot. Pep Guardiola együttese ezzel kilencedik győzelmét aratta a PL idei kiírásában, emellett van még egy döntetlenje, így teljesen megérdemelten, a mezőnyben egyedüli veretlen csapatként vezeti a tabellát.

 

Hogy nem akármilyen teljesítményről van szó, azt jól mutatja, hogy a Premier League 1992-es életre hívása óta egyetlen csapatnak sem sikerült még ilyen jól elrajtolnia, a 28 szerzett pont és a +29-es gólkülönbség minden idők legjobb startjának számít.

A City sikerének kulcsa a rendkívül hatékony támadójáték, az Égszínkékek 35 rúgott góljával egyetlen rivális sem tudja felvenni a versenyt, a második legtöbb góllal büszkélkedő Manchester United csak 23-nál jár.

Guardiola szerepe ebben nem kicsi, hiszen négy olyan támadójátékos is van a csapatban, akik egyszerre játszanak csúcsformában. Sergio Agüero és Raheem Sterling 7-7, Gabriel Jesús és Sané pedig 6-6 bajnoki gólnál jár, vagyis ők négyen 26 gólt szereztek idáig.

Manchester City#eng-manchester_city#10

És ha már a Vörös Ördögök, a két manchesteri gárda között öt pont a különbség a City javára, ám a fogadóirodák tulajdonképpen már elkönyvelték a bajnoki cím sorsát, hiszen olyan alacsony szorzón kínálják jelenleg a City végső sikerét.

A manchesteri kékek aranyérme mindössze 1.20-as szorzóval kecsegtet, míg a United bajnoki címe közel 10-szeres pénzt fizet. A Tottenham, a címvédő Chelsea, de legfőképp az Arsenal és a Liverpool a fogadóirodák szerint már 28 körrel a bajnokság vége előtt kiszállt a versenyből.

Ki nyeri az angol bajnokságot?
   
Manchester City 1.20
Manchester United 9.50
Tottenham 15.00
Chelsea 21.00
Arsenal 50.00
Liverpool 80.00
237903