US Open

Érik a Djokovics-Federer álomdöntő

Az eső elmosta a csütörtöki játéknapot, így pénteken a férfiak mellett a hölgyek is pályára lépnek.

Profi tenisz-tippeket szeretnél? Látogass el a LOGIBET.COM-ra, ahol a legjobb hazai és nemzetközi tipsterek tippjei közül válogathatsz!

Délután a lányoké lesz a főszerep, csütörtökön ugyanis nem tudták lejátszani az elődöntőket, az esélyekről ide kattintva olvashattok. Ha az égiek is úgy akarják, akkor az esti programban jönnek a fiúk. Elsőként a világelső Novak Djokovics és a címvédő Marin Cilic. Jól hangzik, hogy a ranglista-vezetője a tavalyi bajnokkal csap össze, ám közel sem biztos, hogy lerágjuk majd a körmünket ezen a találkozón. Az egymás elleni mérlegük ugyanis 13-0 Djokovics javára és egy mérkőzést leszámítva esélye sem volt a győzelemre a horvát játékosnak. 

Cilic meglehetősen sok időt töltött már a pályán, Mikhail Kukushkint és Jo-Wilfried Tsongát is csak öt játszmában tudta legyűrni. "Nole" is veszített szetteket, de összességében neki habkönnyű útja volt idáig, egyértelműen ő lép majd fittebben a pályára. 

Djokovics eddig nem játszott igazán élesen, de nem is volt rá szüksége, hiszen így is uralni tudta a meccseit. Hiába a 13-0, most azért már mentálisan is a topon kell lennie, a horvát ugyanis egy veszélyes játékos. Cilicnek az az egyetlen esélye, ha nagy százalékban beüti az első szerváit, alapvonalról pedig agresszíven, bátran teniszezik. Ha ezt sikerül megvalósítania, akkor egy jó meccs kerekedhet ebből, más esetben viszont a szerb klasszis sima győzelme prognosztizálható. Azt ugyanis nehéz elképzelni, hogy Djokovics játékát játszva Cilic szetteket tudjon fogni.

Fogadás tekintetében nem egy túl jó derbi, hiszen minden benne van ebben a meccsben. Talán a Djokovics 3-1 2.95-ért (@ TippmixPro) egy jó opció, bízva abban, hogy a világelső legalább egy szett erejéig elveszíti a koncentrációját, vagy Cilic előveszi az űrteniszét. 

Ki jut tovább? - a   szorzói.
Novak Djokovics Marin Cilic
TippmixPro @ 1.08 TippmixPro @ 5.25

Az alsó ágon svájci házielődöntőt játszanak, a hatszoros bajnok Roger Federer a regnáló Roland Garros-győztes Stan Wawrinkával mérkőzik meg. Az egymás elleni mérlegük 16-3 az idősebbik svájci javára, ám csalóka ez a statisztikai mutató, hiszen Wawrinka az elmúlt két szezonban lépett szintet és csatlakozott a legjobbak közé. Ha ezt az időszakot vizsgáljuk, akkor már sokkal kedvezőbb Stan számára, kétszer ugyanis győzött, egy meccset leszámítva pedig rendre nagy csatára kényszerítette legendás honfitársát. Legutóbb egyébként Párizsban a negyeddöntőben találkoztak, akkor Wawrinka három szettben győzött, igaz, a salak inkább neki kedvezett és azon a tornán egyébként is sült a keze. 

Most nincs akkora formában a fiatalabb helvét, de Djokovicshoz hasonlóan, neki sem igazán volt szüksége arra, hogy a legjobb teniszét hozza. Megoldotta a kötelező feladatokat, bajba pedig egyszer sem került. Federer más "taktikát" választott, ő az első meccs óta borzasztó éles és gyakorlatilag esélyt sem adott az ellenfeleinek, pedig olyan kellemetlen játékosokkal találkozott, mint például a hazai kedvenc John Isner.

Látványra biztosan ez lesz a jobb derbi, Federer extra agresszíven játszik és Wawrinka is kezdi átvenni ezt a stílust, őt is egyre többet látni a hálónál. Nüanszok dönthetnek a szettekben, abszolút benne van a pakliban, hogy egy végletekig kiélezett meccset vívnak. A legjobb választás a 37,5 játék felett (1.60 @ TippmixPro), amit még három játszmában is túlszárnyalhatnak.

Ki jut tovább? - a   szorzói.
Stan Wawrinka Roger Federer
TippmixPro @ 3.15 TippmixPro @ 1.25