Magyar Kupa

Villanyfényes rangadó az első fordulóban

Érdekes kupatalálkozót rendeznek Nyíregyházán, melyet az M4 is közvetít.

Az NB I után néhány héttel elrajtolt az NB III is, melynek keleti csoportja rendkívül erősnek mondható. itt kapott helyet a Cegléd, a Nyíregyháza, a REAC és a Putnok is, úgyhogy bőven akadnak ezen a szinten erős gárdák. A Nyíregyházát és a Putnokot a kupában is összehozta a sors, és mivel a találkozót az M4 Sport is közvetíti, egy igen érdekes találkozóra van kilátás.

Nyíregyháza-Putnok
1 X 2
1.53 3.80 5.00

A Szpari remekül kezdte az évet, előbb a Debrecen, majd az Újpest második csapatát verték simán. Utóbbi mérkőzést jelen sorok írója is a helyszínen tekintette meg, és szembeötlő volt, hogy a 40 fokos irgalmatlan hőség ellenére is mekkora óriási különbség van a csapatok között. Persze nem csoda, hogy a Nyíregyháza kimagaslik az NB III-ból, hiszen csapatuk többé-kevésbé együtt maradt, ezen a szinten nagyon erős kerettel rendelkeznek. Habár hétvégén megyei rangadót játszanak Mátyus Jánosék a Nyírbátor ellen, a fiatal tréner elmondta, a kupa is fontos: "Extrém terhelést kaptak a labdarúgók vasárnap, de jó hír, hogy a lényegesen fiatalabb újpestiekkel szemben a második félidőben fizikálisan is fölényben voltunk, azaz erőnlétileg nincs gondunk. Próbáljuk a héten úgy beosztani az edzéseket, hogy frissek legyünk mindkét meccsen. Csütörtökön Magyar Kupa, melyet a tévés közvetítésnek köszönhetően mindenki láthat. A sorozatban szeretnénk minél tovább jutni, és az egész országnak megmutatni, mire vagyunk képesek."

A mérkőzésre senior tippmesterünk, Tomihmv tudni véli a tutit. Ha érdekel, hogyan látja az esélyeket a remekül teljesítő tipster, látogasd meg a Logibet rendszerét!

Az ellenfél az a Putnok lesz, amely szintén licencproblémák miatt szerepel idén az NB III-ban, tavaly a második helyen végeztek a ligában. Mint az a gárda szakvezetője, Koszta Péter elmondta, még nemigen állt össze az együttese, ráadásul ők csak egy bajnokit játszottak a szezonban, amelyen a REAC ellen remiztek.

Ha a Nyíregyháza komolyan veszi a találkozót, akkor akár 2-3 góllal is megverhetik a Putnokot, a televízió kamerái előtt bizonyítva azt, hogy nem az őket megillető ligában szerepelnek jelenleg.