NB II

Ezzel a tippel kaszálnánk a keleti derbin

  • Tomihmv

Ázsiai hendikepes fogadással szállunk csatába a Nyíregyháza és a Diósgyőr rangadóján.

Hétközi fordulót rendeznek az NB II-ben, szerdán, a kétórási sávból pedig egyértelműen kiemelkedik a Nyíregyháza-Diósgyőr derbi. Mivel a hazaiak stadionja átépítés alatt van, így a találkozót Balmazújvárosban játsszák, ahol a bukik szerint a vendégek számítanak esélyesebbnek.

3631834

Csapathírek
 

Jól indította tavaszi szezonját a Nyíregyháza, hiszen a Tiszakécske, a Haladás és a Szentlőrinc együtteseit is legyőzte, azonban az utolsó három bajnokija már nem sikerült. Előbb Budaörsön játszott gól nélküli remit, majd hazai pályán futott bele a késbe a Soroksár ellen (1-5), míg vasárnap 1-1-es döntetlenre volt jó Ajkán. A hétvégi meccsén tíz emberrel, az utolsó pillanatban sikerült egalizálnia, aminek köszönhetően a nyolcadik helyre csúszott vissza a tabellán.

Az ajkai meccsről Papucsek eltiltás, míg Gresó sérülés miatt hiányzott, viszont Szokol visszatért. Közülük Papucsek ismét csatasorba állítható, viszont a kiállítás sorsára jutó Jánvári ezúttal eltiltott lesz.

"A játékosaim ma is emlegetik azt a hangulatot, mely a Debrecen ellen volt hazai környezetben, amikor közel álltak ahhoz, hogy legyőzzék a Lokit. Több ezer ember előtt játszani mindig különleges dolog, egy-egy ilyen derbi pedig sokkal több annál, mintha bármelyik másik csapattal játszanál. Ez a mi keleti El Classicónk. Jó lenne Balmazújvárosban újra átélni ezt az atmoszférát, és nagyon bízunk abban, hogy a délutáni időpont ellenére sok szurkoló buzdít majd bennünket, és győzelemhez segítik a csapatot. Nagy szükség lesz a segítségükre, tudjuk, hogy Miskolcról is sokan jönnek majd, így igazi futball hangulat lehet a stadionban. A játékosok már nagyon várják a találkozót, tisztában vannak azzal, hogy mit jelent ez a szurkolóknak, és mindent megteszünk majd a siker érdekében" - mondta a hazaiak mestere, Feczkó Tamás a nyiregyhazaspartacus.hu oldalnak.

A bukiknál a vendégek az esélyesebbek. - Fotó: dvtk.eu

A vendégek összességében jól mennek tavasszal, hiszen hat bajnokijuk közül csak kettőt nem tudtak behúzni. A nyitányon, a Vasas elleni aranyrangadón 0-0-s döntetlent hoztak össze a fővárosban, majd háromszor is nyerni tudtak, többek közt a harmadik helyezett Kecskemét otthonában (a lila-fehérek mellett a Siófokot és a Szolnokot múlták felül). Ezt követően jött egy váratlan, 3-0-s pécsi vereség, ám vasárnap újra sínre állt a DVTK, hiszen 2-0-ra verte a Magyar Kupában a Fehérvárt kiejtő Győrt, a győzelmének köszönhetően pedig továbbra is listavezető.

A hétvégi meccsen egyébként Kondás Elemér mindössze Hegedűs és Belényesi szolgálataira nem számíthatott, viszont Könyves ismét betalált, míg Eppel megszerezte első diósgyőri gólját. 

"Az öltözőben mindenki tudja, hogy a Nyíregyháza elleni mérkőzés milyen fontos a szurkolók és a klub számára, azt is hallottuk, hogy már egy hete elfogyott minden jegy a vendégszektorba. Meg kell mutatni, milyen csapat a DVTK, nem véletlenül vezetjük a tabellát, és ezen a 90 perc alatt is be kell bizonyítani, hogy mi vagyunk a jobb csapat. Tudom, milyen felfokozott hangulatot hoz egy derbi, az FK Rad kapusaként védtem a helyi rivális OFK Beograd és az FK Voždovac ellen. Ilyen meccseken a világ minden táján győzelmet várnak a szurkolók, ezért a labdarúgók számára csak egy út marad: a győzelem. És éppen ezért a siker még egy jó csapat számára is hatalmas lökést jelent" - nyilatkozta a vendégek hálóőre, Braniszlav Danilovics a dvtk.eu-nak.

Noha elég rossz időpontban rendezik a mérkőzést, a vendégszektor (300 jegyet kaptak a diósgyőriek, melyek egytől egyig elfogytak) biztos, hogy tele lesz, de vélhetően a hazaiakat is buzdítják majd, igaz, az idei három tavaszi hazai meccsüket összesen 600-an látták...

A nézőtéren tehát a vendégek lehetnek fölényben, szintúgy a pályán, hiszen a Diósgyőr bír jobb játékoskerettel, jobb formában is van, és a hétvégi eseményeknek köszönhetően a vendégek támadóinak önbizalma is helyre billent a derbi előtt.

Mindezek tükrében szerintünk a diósgyőriekben van az érték, de már a -0,25-ös ázsiai hendikepes győzelmükre is kiváló szorzót kaphatunk, amely csak akkor veszítene teljesen, ha a nyíregyháziak sikerével érne véget a keleti rangadó.

{"headTitle":"Nyíregyháza - Diósgyőr","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-03-09 14:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Diósgyőr -0,25 (ázsiai hendikep)","odds":"1.91","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}
[3631834] 2022-03-09 14:00:00 Nyíregyháza - Diósgyőrx;