NB II

Unatkozni fogunk, de reméljük, nyerni is! - tipp a Pécs-Szparira

  • varin

2,0 alatti gólátlagú csapatok ugranak egymásnak a fordulózárón. Borítékolható az under a Pécs és a Szpari meccsén?

Nyugat-kelet rangadóval zárul az NB II 21. fordulója, a Pécs-Nyíregyháza egyike azon derbiknek, amelyek szebb napokat is megéltek, mint a mostani, másodosztályú összecsapás. A mecsekaljai csapat előtt nagy lehetőség áll, hiszen egy győzelemmel a második pozícióban telelhetne, míg a Szpari egy jó hosszú nyeretlen szériát szakítana meg idegenben.

{"headTitle":"Pécs-Nyíregyháza","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-12-14 20:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Pécs","odds":"1.74","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.74","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Nyíregyháza","odds":"3.72","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}

Egészen szenzációs, amit idén a Pécs gárdája nyújt, szinte szomorú az ember amiatt, hogy a sok nehézséget megélt szurkolótábor nem láthatja, ahogy a piros-feketék szinte végigverik a Merkantil Bank Liga mezőnyét. Az újonc úgy áll zsinórban tíz veretlen mérkőzéssel, hogy idén csupán három csapat tudta legyőzni Vas László gárdáját, a feljutásért harcoló Loki-Budaörs kettős és éppen a soros ellenfél, a Nyíregyháza.

Krónerék elsősorban parádés védekezésüknek köszönhetik a jó eredményt, a 20 meccsen bekapott 11 gól öttel kevesebb, mint a Lokinak, ezzel értelemszerűen magasan az elsők a kategóriájukban.

A másodosztályban nincs underesebb csapat, mint ez a kettő, a Pécs és a Szpari meccsein is egyaránt 39 gól született. 

Nyíregyházán legfőképpen a koronavírussal gyűlt meg a csapat problémája, ez is okozhatja a zsinórban négy nyeretlen mérkőzést. A Szpari legutóbb a szintén "problémás" Kaposvárnak adott egy pontot hazai pályán, és bár vérmes reményeik a feljutás iránt nem lehetnek a szabolcsiaknak - miként a kiesés réme sem veszélyezteti őket -, azért a szériát illene megszakítani.

A statisztikák mindenképpen a kevés gólt valószínűsítik, de esélyesebbek a hazaiak. A pécsiek rengeteg 1-0-s győzelmet arattak és bizony nem a Szpari a legacélosabb támadósor az NB II-ben, így ne lepődjünk meg, ha Helesfay ismét lezárja a kapuját. 

Aligha ez lesz az év leglátványosabb és leggóldúsabb mérkőzése, ám ez a tény még nem jelenti azt, hogy ne lehetne nyerni egy bölcs tippel.

{"headTitle":"Pécs-Nyíregyháza","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-12-14 20:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"2,5 gól alatt","odds":"1.62","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}
[3374848] 2020-12-14 20:00:00 Pécs - Nyíregyházax;