Karrier

Dzeko lehet a nyári piac egyik legkelendőbb portékája

A Manchester City januárban visszautasította az Edin Dzekóért érkezett ajánlatokat, de a nyáron hajlandó lenne eladni a bosnyák támadót.

Dzeko a nyáron távozhat az Etihadből - Fotó: AFP

A 27 éves csatár szerződése 2015-ig szól a Cityvel, azaz a nyáron jó tárgyalási pozícióban lesz. Dzekót 2011 telén 37 millió euróért igazolta át a gyárvárosi egyesület a Wolfsburgtól. Sajtóhírek szerint a játékos hajlik a váltásra, ám olyan klubhoz szeretne csatlakozni, amelyik megadja neki manchesteri fizetését, azaz a heti 130 ezer fontot.

Dzeko árát 24 millió euróra taksálja a transfermarkt.de, de hamarosan lejáró szerződésű labdarúgóként 18 millió euró körüli összegért kelhet el a nyáron. A bosnyák válogatott csatárt a télen a Tottenhammel és az Arsenallal boronálták össze. Dzeko a mostani szezonban Sregio Agüero és Álvaro Negredo mögé került a hierarchiában, de így is 17 gólnál tart minden sorozatban.

A Manchester City szerda este a Barcelonával csap össze a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján, 0-2-es hátrányból. A találkozóról bővebben ide kattintva tájékozódhatsz!

[1625218] 2014-03-12 20:45:00 Barcelona - Manchester Cityx;