Olasz foci

Lesz még itt izgalom bőven!

  • MVB80

Andrea Belotti a hétvégi mesterhármasával elhúzott az olasz gólkirályi címért zajló versenyben.

A Juventus általában még akkor is jól jön ki egy olasz fordulóból, ha egyébként csalódást keltő eredményt ér el. A hétvégén az Udinese ellen csak 1-1-re futotta a Juve erejéből, de még ezzel a döntetlennel is növelni tudta az előnyét, mivel az üldözői csatáját a Napoli nyerte a Roma ellen, így Tottiék már nyolc pontra vannak a Zebráktól.

Ennek fényében csoda lenne, ha a Juventus nem szerezné meg zsinórban hatodik bajnoki címét, viszont a BL- és EL-helyekért, valamint a gólkirályi címért még nagy verseny várható.

A hétvégén élre állt a Torino 23 éves csatára, Andrea Belotti, aki korábbi csapatát, a Palermót szórta meg, kétszer fejjel, egyszer jobbal volt eredményes, mindezt 7 perc 15 másodperc alatt prezentálta, 17 éve nem szerzett senki ilyen gyorsan mesterhármast a Serie A-ban.

A Kakas becenévvel illetett Belotti korábban már a Bologna ellen is triplázott, és sokoldalúságát mutatja, hogy a 22 gólból kilencet szerzett jobbal, nyolcat fejjel és ötöt ballal. Az élvonalban eddig két szezon alatt összesen 18 gólt ért el Belotti, aki ezt már most felülmúlta, nem csoda, hogy vinné az Arsenal, de a Real Madridot is bedobták már.

A Kakas éve lehet az idei

A hétvégi produkciónak köszönhetően az olasz válogatottban is bemutatkozó támadó három góllal elhúzott Edin Dzekótól (Roma), valamint a tavalyi gólkirálytól, Gonzalo Higuaíntól (Juventus).

A nemzetközi fogadóirodáknál ezzel első számú esélyessé lépett elő a csatárok különversenyében Belotti, akire 2.00-2.10 körüli szorzóval lehet fogadni. Mögötte Higuaín következik a sorban, akinek 3.00 az oddsa, rajta kívül Dzekóra lehet még tízes alatti szorzóval fogadni (4.00-5.50).

Nem reménytelen a helyzete a nápolyi Dries Mertensnek (11.00-16.00), valamint az Inter csapatkapitányának, Mauro Icardinak sem (11.00-14.00), ők négy, illetve öt gólra vannak Belottitól.

Tavaly Higuaín Gino Rosetti 1929 óta fennálló rekordját beállítva 36 góllal lett gólkirály, előtte viszont kétszer is elég volt 22 gól a dicsőséghez. Látva a mostani mezőnyt, az idei győztesnek 30 körül kell termelnie.