Átigazolás

Az Inter beleszólhat a Dortmund dolgába

Olaszországi sajtóhírek szerint elkezdte felvázolni első erősítési terveit Erick Thohir, az Inter új, indonéziai befektetője.

A napokban olvashattatok arról a hatharom.com-on, hogy a bosnyák Edin Dzekót leigazolná a Dortmund, amelytől több mint valószínű, hogy távozik a nyáron Robert Lewandowski. A Tuttomercatoweb szerint viszont az Inter új többségi tulajdonosa is akarja a csatárt.

Dzeko lehet a januári vagy a jövő nyári átigazolási időszak egyik legkeresettebb játékosa - Fotó: AFP

Thohir a 34 éves Diego Milito helyetteseként, utódjaként számolna Dzekóval, aki a Manchester Cityben immár egyértelműen az Agüero-Negredo kettős mögé szorult a rangsorban. Eddig hét bajnokin játszott, négyszer volt kezdő, de csak egyszer maradhatott végig a pályán. Ezeken a mérkőzéseken három gólt szerzett.

Dzeko piaci értéke a transfermarkt.de szerint 27 millió euró, elképzelhető azonban, hogy ennél kisebb összegért is hajlandóak megválni tőle a manchesteriek. Főleg, hogy 2015-ben lejár a szerződése, amit egyik fél sem akar megújítani.

Úgy tűnik tehát, hogy az új befektetők vagy egyes klubok tudatosabb gazdálkodása lehetővé teszik, hogy újra Olaszországba csábítsanak nemzetközi sztárokat a Serie A klubjai. Angliából Carlos Tévez a Juventushoz, Pepe Reina a Napolihoz (kölcsönbe), Gervinho és Maicon a Romához, Németországból Mario Gomez a Fiorentinához, Spanyolországból Fernando Llorente megint csak a Juventushoz, Gonzalo Higuaín, José Callejón és Raúl Albiol szintén a Napolihoz, Kaká a Milanhoz érkezett.