Átigazolás

Sztárra költené a Cavaniért kapott pénzt a Napoli

  • Szabó András

Nem garasoskodna a Napoli, ha tényleg sikerül kipasszíroznia Edinson Cavani kivásárlási árát, 63 millió eurót az uruguayi csatár iránt érdeklődő Paris Saint-Germaintól. Rafael Benítez csapata három világklasszis támadót is kinézett, akik megfelelően pótolhatnák a Serie A legutóbbi gólkirályát.

Benítezék legjobban Lamelát (a labdával) akarják megszerezni

Aurelio de Laurentiis amúgy sem az a fajta, aki kicsiben játszik; a civilben filmproducerként ismert klubelnök az olasz lapok szerint nem verné a fogához a Cavaniért kapott garast, hanem minőségben hasonló pótlásra költené.

Játékstílusban Edin Dzeko, a Manchester City centere és Leandro Damiao, a brazil Internacional játékosa áll a legközelebb a Nápolyba igazolása óta három év alatt 104 bajnokin 78 gólt termelő Cavanihoz. A bosnyákot elvileg nehezebb lenne megszerezni - a City 28 millió euró alatt nem szívesen szabadulna meg legutóbbi házi gólkirályától -, de ő talán kisebb kockázatot jelent, mint a Porto Alegre-i Damiao, akinek még az európai focihoz is hozzá kellene szoknia. Igaz, őt 25 millió euró közeli összegért is meg lehetne vásárolni.

Az igazi bombahír azonban Erik Lamela átigazolása lehet. A La Repubblica szerint De Laurentiis elsősorban az argentinra vetette ki a képletes hálóját, hogy egy már Itáliában befutott névvel izgassa fel a szurkolókat. Ez a transzfer kerülhet talán a legtöbbe Benítezéknek - a legutóbbi bajnokságban 15 góllal végző Lamelaért 30 milliót is elkérhet a Roma -, s ő áll a legmesszebb a Cavani által képviselt centerjátéktól. Ugyanakkor az is tény, hogy a River Plate neveltje dinamikusabb spíler, mint Dzeko vagy Damiao, s hosszútávon is jó üzlet lehet, lévén ő hármuk közül a legfiatalabb, mindössze 21 éves.