Barcelona

Messi karrierje egyik legszebb góljával aranycipős

Végre egészben látható Lionel Messi Eibar elleni szólógólja. A Barcelona sztárja 37 gólig jutott a spanyol bajnokságban, negyedik Aranycipőjét nyerte meg.

Bár az olasz bajnokságból még egy forduló hátravan, az európai Aranycipőért vívott küzdelem a hétvégén véget ért, a Barcelona szupersztárja a spanyol bajnokságban szerzett 37 találatával karrierje során már negyedik alkalommal nyerte meg a címet. Lionel Messi az Eibar ellen ugyan kihagyott egy büntetőt és egy akkora ajtó-ablak ziccert is elpuskázott, amit talán még nagymamája is berúgott volna, két gólt azért így is szerzett, a 92. percben bemutatott szólógólja pedig talán pályafutása legszebbje volt.

Messi gólja előtt Suárez óriási helyzetben hibázott, ezért a rendező az operatőrök segítségével az uruguayi arcát fürkészte, csakhogy közben az argentin a középkörnél labdát szerzett, majd a kapu felé vette az irányt, így csak részben sikerült megörökíteni a pompás találatot. Most viszont végre felkerült az internetre az egész jelenet.

Messi 37 góljával nem igazán tudott konkurálni senki sem az európai topligák csatárai közül, bár Edinson Cavani 35, illetve Bas Dost 34 gólja is parádés teljesítménynek mondható. A francia bajnokság viszont csak 1,5 szorzóval bír, így Cavani hiába szerezte a második legtöbb gólt, pontszáma alapján csak a 8. helyen végzett. A La Ligában Messi mögött csapattársa Luis Suárez végzett, aki 29 góljával társgólkirály lehetett volna a Premier League-ben, a tottenhames Harry Kane ennyi góllal végzett az élen.

Visszatérve Messire, a 29 éves támadó pályafutása negyedik legjobb bajnoki szezonját futotta,  2012-ben 50, 2013-ban 46, 2015-ben pedig 43 gólig jutott. A Bolha 2009 óta minden évben átlépte a 20 gólos álomhatárt a bajnokságban. Bár a gólok tekintetében Messi legyőzhetetlennek bizonyult, a Barcelonával elbukta a bajnokságot és a BL-ben is idejekorán búcsúzott, így a bukmékereknél Cristiano Ronaldo sokkal esélyesebbnek számít a 2017-es Aranylabdára.

Az Aranycipő állása 2016/17
Játékos Klub Gólszám Pontszám
Lionel Messi Barcelona 37 74
Bas Dost Sporting 34 68
Pierra Aubameyang Dortmund 31 62
Robert Lewandowski Bayern München 30 60
Harry Kane Tottenham 29 58
Luis Suárez Barcelona 29 58
Edin Dzeko Roma 28 56
Edinson Cavani PSG 35 52,5