Felkészülés

Deschamps szerint tanulópénzt fizettek az újoncokat avató franciák

1-0-ás vereséget szenvedett a francia labdarúgó-válogatott dél-amerikai túrájának első állomásán, Montevideóban, Uruguay ellen. Didier Deschamps mégis látott pozitívumot a gallok játékában, a szövetségi kapitány több újoncot is nevezett a keretbe.

Didier Deschamps csapata még nincs kész, idén csak Grúziát tudta legyőzni - Fotó: AFP

A számok könyörtelenek. A Németországtól és Spanyolországtól elszenvedett vereségek után a gallok szerda este Montevideóban is alulmaradtak, ezúttal a házigazda Uruguay legjobbjaival szemben, vagyis legutóbbi négy mérkőzésük közül hármat elveszítettek. Deschamps szerint akkor is dühítő az újabb kudarc, ha a mérkőzésnek nem volt különösebb tétje.

"Kockázatot vállaltunk a dél-amerikai turnéval, de a jövőben még hasznunkra válhatnak ezek a találkozók" - mondta a szövetségi kapitány, utalva a vasárnapi, Brazília elleni felkészülési mérkőzésre is. "Nem egyszerű egy olyan tapasztalt együttes ellen szerepelni, amely ilyen szinthez szokott, ugyanakkor hasznos tanulságokkal szolgált ez a kilencven perc is. Félénk játékkal kezdtünk, támadásban keveset nyújtottunk, később azonban sebességet vittünk a futballunkba, helyzeteket dolgoztunk ki, sajnos rendre egy jó kapusba futottunk bele. Az első félidőben megérdemeltük volna, hogy vezetést szerezzünk, Suarez beállása viszont megroppantott bennünket."

A Liverpool támadója öt perccel pályára lépését követően elhúzott a bizonytalan Eliaquim Mangala mellett, majd éles szögből Steve Mandanda kapujába lőtt. A vereség ellenére az alakuló francia nemzeti gárda több újoncot is avatott: a gólnál hibázó védő mellett Alexandre Lacazette, Clément Grenier és Josuha Guilavogui is először kapott meghívót, míg Dimitri Payet és Benoit Trémoulinas első alkalommal jutott szóhoz kezdőként. "Tanulópénzt kell fizetniük, a tapasztalat hasznos lehet számunkra a jövőre nézve" - fűzte hozzá Deschamps.

[1420548] 2013-06-05 21:00:00 Uruguay - Franciaországx;