Divízió I-es jégkorong vb

Nem kellett volna ilyen szorosnak lennie - Hári János

  • MD

A magyar jégkorong-válogatott vasárnap a divízió I/A vb első napján 4-2-re legyőzte a brit válogatottat. A mérkőzés után a hatharom.com Hári Jánossal készített interjút.

Hári János a Magyarország-Nagy-Britannia mérkőzésen a divízió I/A jégkorong-világbajnokságon

"Egy akadály letudva" - kezdte az értékelést a hatharom.com-nak Hári a 4-2-es győzelmet követően. "Személy szerint úgy jöttem, hogy nyerjük meg a meccset, hozzuk a kötelezőt. Szerencsére hoztuk, így továbbléphetünk a következő mérkőzésre. Egy szokásos hokimeccsen valakinek lőnie kell az első gólt. Éreztük, hogy jobbak vagyunk az első harmad után, még ha vezetett is az ellenfél, és be is jött a megérzésünk."

A britek ütközős stílusa sem volt riasztó a magyarok számára Hári bevallása szerint.

"Egyáltalán nem. Szerintem ha megszámoljuk az ütközéseket, a mi csapatunknak több volt, mint nekik, úgyhogy ezzel semmi gond nem volt. Kijátszottuk őket, a meccs nagy részében sokkal jobbak voltunk. A második harmadban kapu felé nem sokat lőttek, úgyhogy teljesen korrekten nyertünk. Nem is kellett volna olyan szorosnak lennie, ha tényleg minden úgy alakult volna, ahogy arra előzetesen számítottunk."

A következő meccsen a dél-koreaiakkal szemben Hári szerint is ugyanazt kell hozni a csapatnak, mint a britek ellen, és nem lesz probléma az eredménnyel.

"Legutóbb februárban játszottunk velük egy edzőmeccset, nem tudom, mennyire hasonlít ez a csapat az akkorira. Ha játsszuk a játékunkat, akkor nem lehet gond."

A 19:30-kor kezdődő Magyarország-Dél-Korea mérkőzésről élő szöveges tudósításban számolunk be a hatharom.com-on!