Jégkorong

Nem jött össze a szép vb-búcsú a magyar válogatottnak

megosztom

A kazahoktól elszenvedett 3-1-es vereséggel zárta a kijevi divízió I/A-világbajnokságot az ötödik helyen végző magyar jégkorong-válogatott.

5. forduló:
Kazahsztán - Magyarország 3-1 (2-1, 0-0, 1-0)
gól: Dallman (3.), Mihailisz (11.), Dawes (60.), illetve Sagert (18.)

Az már a pénteki zárónap előtt eldőlt, hogy a magyarok - akárcsak 2014-ben Gojangban - az ötödik helyen végeznek.

A kazahok számára viszont komoly volt a tét, rendes játékidőben aratott, azaz három pont érő győzelemmel maradt még reményük a feljutásra.

Két sérült, Vas János és Gőz Balázs sem játszhatott a magyar válogatottban, amelynek kapujában Rajna Miklós kezdett.

Már a 3. percben vezetést szerzett a kazah együttes, miután saját harmadon belül korongot vesztett a Chernomaz-csapat: Kevin Dallman távolról zavartalanul lőhetett, Rajna takarásban volt, így nem védhetett. Ezt követően is támadásban maradt az ellenfél, a harmad derekán egy újabb védelmi hibát követően Rajna hatalmasat mentett.

Ám hamar jött ismét egy korongvesztés, a kontratámadást pedig Nyikita Mihailisz felsősarkos góllal zárta le. Lassan ébredezett a magyar válogatott, többet lőtt kapura, négy a három elleni emberelőnyben pedig Sagert Kalvin szépített.

Rajna 24 védéssel zárt a meccset

A fordulás után is keményen harcolt a közel 800 fős szurkolósereg által hajtott gárda, sokszor csak a szerencse mentette meg a kazah kaput a góltól. A lendület Erdély Csanád kiállításával sem tört meg, egy ellentámadás végén Benk András lövését védte bravúrral a kazah kapus, Vitalij Kolesznyik.

Az utolsó játékrészben Erdély próbálkozását tolta ki lepkés kesztyűvel Kolesznyik, majd egy létszámfölényes két perc maradt kihasználatlanul. A kazahok is beleerősítettek, Rajnának okoztak nehéz pillanatokat, majd Varga Arnold ült ki a büntetőpadra, ám jó védekezéssel kibekkelték a hátrányt a magyarok.

A záró percekre a magyar válogatott emberelőnybe került, ekkor Rajna helyett mezőnyjátékos jött a jégre, ezt kihasználva azonban a vége előtt 13 másodperccel Nigel Dawes üres kapus góllal beállította a végeredményt.

A kazahok ezzel megőrizték esélyüket a feljutásra, ám sorsuk az osztrák és a dél-koreai csapat eredményétől függ.

megosztom