Edzősors

A Premier League-be tart Pep Guardiola

  • SZA

Eldöntötte Pep Guardiola, hol szeretne legközelebb edzősködni. A katalán El Mundo Deportivo szerint legközelebb Angliába fog munkába állni a Barcelona legendája, mert mindig is ki akarta próbálni a szigetországi, a labdarúgást körbevevő különleges hangulatot.

A gránátvörös-kék történetének legtöbb trófeát nyerő edzője jelenleg New Yorkban tölti pihenőévét, de azóta sem felejtkeztek el róla az újságok, amióta elváltak a Barcával közös útjaik. Pláne most, hogy elmondta ügynökének, José Maria Orobitgnak és testvérének, hogy döntött a jövőjével kapcsolatban.

A 41 éves mester sokáig gondolkodott rajta, hogy legközelebb egy válogatottnál vállaljon állást, ahol kevésbé lenne feszített munkarendje, s kedvenc csapatával sem kellene találkoznia – de végül a legolvasottabb katalán napilap szerint Anglia mellett döntött. Az egykori védekező középpályás ugyanis még játékos korában is ki akarta próbálni a szigetországban a játékot körbevevő különleges hangulatot. Ezt akkor elmulasztotta, de a Chelsea és a Manchester City kispadja a nyáron valószínű, hogy megüresedik, s mindkettő örömmel látná a katalán sikeredzőt.