Bundesliga

Hajnal szűk tíz percet, a Stuttgart három gólt kapott Freiburgban

A Bundesliga tizenharmadik fordulójának vasárnap délutáni mérkőzésén a Freiburg hazai pályán sima 3-0 arányú győzelmet aratott a Stuttgart ellen. Hajnal Tamást 3-0-ás állásnál, a 82. percben cserélték be a vendégek.

A Freiburg simán verte a StuttgartotA Freiburg utóbbi három Bundesliga-meccsén veretlen maradt, a Stuttgart hét közben a Steaua Bukarest ellen rég nem látott, 5-1 arányú győzelmet aratott, jó formában lévő csapatok találkoztak a Mage Solar Stadionban.

A mérkőzés első negyedében mindkét együttes előtt adódtak lehetőségek, de azok kimaradtak, s az első félidő derekán elérkezett az összecsapás fordulópontja: a vendégek középpályása, Kuzmanovics 20 méterről ballal a kapufát találta el, az ellentámadásból a Freiburg kontrát indított. Rosenthal vállalkozott lövésre mintegy 22 méterről, a labda a jobb alsó sarokban kötött ki (1-0).

A második félidő közepén növelte előnyét a Freiburg: Kruse jobb oldali szabadrúgását Ulreich Tascira ütötte, a kipattanót Krmas vágta a kapu közepébe (2-0). A 73. percben végleg eldőlt a találkozó, egy előreívelt labdát Caligiuri Kruse elé fejelt, aki jobbal átvette azt, majd ballal Ulreich kapujába gurított. A hálóőr ennél az esetnél szintén nem állt a helyzet magaslatán (3-0).

Hajnal Tamást a 82. percben cserélték be, de ekkor már nem volt lehetősége új lendületet adni csapatának.

  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/bundesliga-I-2012-2013/1239580 
Bundesliga
13. forduló
SC Freiburg-VfB Stuttgart 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Rosenthal (22.), Krmas (67.), M. Kruse (73.)